Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 14:16

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Επαναφέρεται το μέτρο του 10% για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, επαναφέρεται το μέτρο της εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας των υποψηφίων προηγουμένων ετών σε ποσοστό 10% επί των εισακτέων.
Συγκεκριμένα, σε απάντηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με την οποία ζητούσε την επαναφορά του μέτρου, το οποίο καταργήθηκε πέρυσι, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε επιστολή μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή τροπολογία, με την οποία θα το επαναφέρει και μάλιστα χρήση του  θα μπορέσουν να κάνουν μέχρι και οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων του 2013 -2014.
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο του 10% ίσχυε για τους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες εξετάσεις μέχρι και το 2010 - 2011 και τους έδινε μια δεύτερη ευκαιρία εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να συμμετέχουν εκ νέου στη διαδικασία των εξετάσεων.
Ωστόσο το μέτρο καταργήθηκε λίγο πριν Πανελλήνιες του 2011, κάτι το οποίο συνιστούσε εις βάρος τους  «αδικία», σύμφωνα και με όσα αναφέρει και ο βουλευτής στην επίκαιρη ερώτησή του.
Όπως φαίνεται και από την απάντηση της υφυπουργού, το υπουργείο δέχεται το επιχείρημα του βουλευτή, αλλάζει πλέον στάση και θα καταθέσει τροπολογία για την επαναφορά και παράταση του μέτρου, έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν χρήση του μέχρι και οι υποψήφιοι του 2013 -2014.

Από το πολιτικό γραφείο του Οδ. Κωνσταντινόπουλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER