Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 21:14

Παπουτσής σε Νάντια: «Έχει υπογραφεί η Απόφαση για την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, στην απάντησή του στην υπ’ αριθμόν 5017/26-01-12 ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με την ανάγκη βελτίωσης των μέσων και υποδομών του Λιμενικού Σώματος στον νομό Μεσσηνίας και την κάλυψη των δαπανών για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, αναφέρει ότι «έχει υπογραφεί η Απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 2/8213/03-02-12 από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών για τη διάθεση στον Φορέα 43/140/ΚΑΕ 9541 (Φορέας Ασφάλισης Λ.Σ.) συνολικού ποσού 4.457.500 ευρώ, για την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του Δημοσίου και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η έκδοση της Απόφασης Δέσμευσης Πίστωσης». Σημειώνεται, επίσης, ότι αναφορικά με την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών δαπανών από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προωθούνται άμεσα στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς ενταλματοποίηση όλα τα δικαιολογητικά δαπάνης που αφορούν αμοιβές ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτικών ιδρυμάτων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, καθώς και δικαιολογητικά δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Επιπλέον, ο κ. Παπουτσής στην απάντησή του ενημερώνει την κα. Γιαννακοπούλου, σχετικά με τα οργανικά κενά που αντιμετωπίζουν πολλές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος στο νομό Μεσσηνίας, οι οποίες όμως σύμφωνα με τον Υπουργό, είναι σε καλύτερη κατάσταση από άποψης στελεχιακού δυναμικού συγκριτικά με την οργανική πληρότητα (70%) που εντοπίζεται στο Λιμενικό Σώμα, πανελλαδικά. Ειδικότερα,
α) για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας προβλέπονται 65 στελέχη, στο 70% η οργανική σύνθεση ανέρχεται σε 49, ενώ σήμερα υπηρετούν 56 στελέχη και 4 στα πλωτά της Υπηρεσίας.
β) για το Λιμεναρχείο Πύλου προβλέπονται 34 στελέχη, στο 70% η οργανική σύνθεση ανέρχεται σε 24 και σήμερα υπηρετούν 24 στελέχη, συν επιπλέον 7 στα πλωτά της Υπηρεσίας.
γ) για το Λιμενικό Σταθμό Κορώνης Μεσσηνίας προβλέπονται 6 στελέχη, στο 70% η οργανική σύνθεση ανέρχεται σε 4 και σήμερα υπηρετούν 8 στελέχη.
δ) για το Λιμενικό σταθμό Κυπαρισσίας προβλέπονται 6 στελέχη, στο 70% η οργανική σύνθεση ανέρχεται σε 4, όσα ακριβώς υπηρετούν σήμερα σε αυτόν.
Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι στις Λιμενικές Αρχές νομού Μεσσηνίας έχουν διατεθεί, για κάλυψη των επιχειρησιακών τους αναγκών, 2 περιπολικά σκάφη και 5 χερσαία επιχειρησιακά μέσα διαφόρων τύπων και κατηγοριών, ενώ θα επανεξετασθεί η διάθεση νέου περιπολικού σκάφους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδιασμού κατανομής – ανακατανομής των επιχειρησιακών μέσων.
Επίσης, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έχουν αναληφθεί κατάλληλες ενέργειες υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης για την προμήθεια νέων μέσων – εξοπλισμού, αλλά και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων, τόσο από κοινοτικά προγράμματα (ΑΛΙΕΙΑ, ΤΕΣ, ΕΣΠΑ, INTEREG, κ.α.) όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν. Γιαννακοπούλου

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER