Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 17:32

Ερώτηση Δαβάκη για συγχώνευση ΤΕΙ - Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Δαβάκη για συγχώνευση ΤΕΙ - Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Οι έντονες φήμες για μετακίνηση των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Σπάρτη και το Ναύπλιο μετά τη συγχώνευση ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκάλεσαν την ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, με την οποία ζητεί την παραμονή του Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη.

Ο κ. Δαβάκης ζητεί "να τοποθετηθούν άμεσα οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας σχετικά με τις προθέσεις τους για την αναβάθμιση και την παραμονή στη Σπάρτη του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου". Υπενθυμίζει στην ερώτησή του "ότι η πορεία του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το 2005 έως και σήμερα και τα αποτελέσματα των διαδικασιών εξωτερικής αξιολόγησης έχουν αποδείξει ότι αποτελεί μία επιστημονικά και εκπαιδευτικά βιώσιμη πανεπιστημιακή μονάδα, με επαρκείς και νεόδμητες εγκαταστάσεις, καταρτισμένο και ενεργό διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό, σύγχρονο και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, ενεργό ερευνητικό πρόγραμμα και αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό έργο".

Παράλληλα, ο κ. Δαβάκης σημειώνει ότι τα προβλήματα και οι περιορισμοί που το τμήμα καλείται να αντιμετωπίσει για να παραμείνει επιστημονικά και εκπαιδευτικά βιώσιμο και ενταγμένο στην κοινωνία της Σπάρτης, όπως το κυρίαρχο θέμα της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών, έχουν τύχει ακριβούς και εξαντλητικής περιγραφής και μελέτης και είναι γνωστά τόσο στις αρχές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου όσο και στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.


NEWSLETTER