Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 11:16

Οδυσσέας Βουδούρης: "160 Γερμανοί εφοριακοί: εξευτελισμός και γελοιότητα "

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οδυσσέας Βουδούρης: "160 Γερμανοί εφοριακοί: εξευτελισμός και γελοιότητα "


Η αποστολή των 160 μου θυμίζει τις αποστολές στρατιωτικών συμβούλων, που έστελναν οι Αμερικάνοι (ή άλλες μεγάλες δυνάμεις) σε χώρες, που κινδύνευαν να ξεφύγουν από την επιρροή τους. Όταν μια κυβέρνηση μαριονετών αδυνατούσε να στήσει τον όποιον αξιόπιστο κρατικό μηχανισμό,  οι «πολιτισμένοι προστάτες» αναλάμβαναν να τον υποκαταστήσουν.

Προφανώς δεν είναι η περίπτωση της Ελλάδας. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε έλλειψη τεχνογνωσίας ούτε έλλειψη καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. Έχουμε έλλειψη πολιτικής βούλησης και αξιόλογου πολιτικού προσωπικού. Το σχέδιο αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ήταν έτοιμο από τις αρχές 2010. Έμεινε στο συρτάρι διότι ο τότε Υπουργός Οικονομικών υπέκυψε στις απειλές των συντεχνιών. Τον Ιούνιο 2011, ο νεοδιορισμένος Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε διακομματική επιτροπή για να γίνει επιτέλους αυτή η αναδιοργάνωση. Δεν συστάθηκε καν.

Τι θα κάνουν οι 160; Θα κυνηγήσουν τους εστιάτορες και τους γιατρούς που δεν κόβουν αποδείξεις; Ή θα φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο που δεν κατέβασε μέχρι τώρα το αρμόδιο Υπουργείο; Είναι γελοίο να πιστέψουμε ότι αυτή η αποστολή θα έχει την παραμικρή αποτελεσματικότητα. Αλλά δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο εξευτελισμός προέρχεται από τη Γερμανία του κ. Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε είναι σίγουρα αρκούντως έξυπνος για να γνωρίζει ότι οι 160 θα είναι άχρηστοι στο αχανές τοπίο της οργανωμένης ελληνικής φορολογικής διαπλοκής. Ωστόσο, αυτό που επιδιώκει είναι να δείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι κάτι παραπάνω από μια τριτοκοσμική χώρα, την διοίκηση της οποίας πρέπει να αναλάβουν οι «προστάτες» της.

Ο κ. Σόιμπλε τη δουλειά του κάνει, έστω και αν αυτή είναι απεχθής. Το ερώτημα είναι πως δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση τη γελοιοποίηση και τον εξευτελισμό.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια  

0 # ΣΟΦΟΣ 28-02-2012 11:43
Εμένα η αποστολή μου θυμίζει κάτι.... "Ελληνες Γιατρούς χωρίς Σύνορα " που πήγαν στις χώρες της Αφρικής για να γίνουν βουλευτές στην Ελλάδα.
Εξευτελισμός και γελοιότητα κύριε Βουδούρη είναι να εξαργυρώνεις τον εθελοντισμό.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER