Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 12:36

Κοζομπόλη σε ΟΑΕΔ και Κέντρο Κοινότητας Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κοζομπόλη σε ΟΑΕΔ και Κέντρο Κοινότητας Καλαμάτας

Συνεργασία με τη διευθύντρια του ΟΑΕΔ Καλαμάτας Σταυρούλα Νικολοπούλου είχε χθες η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη. Η βουλευτής επισκέφτηκε και το Κέντρο Κοινότητας Καλαμάτας, όπου συζήτησε με το προσωπικό τα προβλήματα στην εφαρμογή του νέου θεσμού.

Πιο αναλυτικά, όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή της η βουλευτής, με τη διευθύντρια του ΟΑΕΔ και συνεργάτες της συζήτησε και ενημερώθηκε “για τα δεδομένα της απασχόλησης στο νομό, για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων που υποστηρίζονται από το φορέα και τις ιδιαιτερότητες τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα”. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους μάλιστα διατυπώθηκαν και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού. Επισημάνθηκε επίσης “η ιδιαίτερα ικανοποιητική ανταπόκριση των δανειοληπτών στις νέες δυνατότητες αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών για δάνεια από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (πρώην ΟΕΚ), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το πρόγραμμα παραχώρησης στους δικαιούχους κατοικιών των οικισμών τέως ΟΕΚ με πολύ ευνοϊκούς όρους”.

 

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Στην συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο λειτουργεί από φέτος το Φεβρουάριο, η κ. Κοζομπόλη εντόπισε “τα ιδιαιτέρα προβλήματα εφαρμογής του νέου θεσμού, που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου”.

Τα Κέντρα Κοινότητας στοχεύουν, στην πλήρη λειτουργία τους, να αποτελέσουν “το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη που αντιμετωπίζει κάποιο κοινωνικό πρόβλημα, ο ίδιος ή η οικογένειά του (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος). Ενημερώνουν για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας απευθύνεται σ' όλο το Νομό Μεσσηνίας, διαθέτει επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) και έχει ήδη εξυπηρετήσει ικανοποιητικό αριθμό πολιτών - ενώ διαθέτει κινητή μονάδα η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις 3 φορές την εβδομάδα στις έδρες των υπολοίπων δήμων του νομού, παρέχοντας τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER