Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 20:28

Νάντια: "Θετική εξέλιξη η ανακατασκευή του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας ως Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας, για την παροχή υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νάντια: "Θετική εξέλιξη η ανακατασκευή του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας ως Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας, για την παροχή υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία"

«Θετική εξέλιξη η ανακατασκευή του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας ως Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας, για την παροχή υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία»

Με την υπογραφή της Απόφασης έγκρισης σκοπιμότητας εκτέλεσης πράξης για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας ως Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μπόλαρη, λαμβάνει χώρα μια ακόμη θετική εξέλιξη στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία.

Με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Π2α/Γ.Π. 7311 Υπουργική Απόφαση, για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας και την ανάπτυξη σε όλη τη Μεσσηνία ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου δικτύου παροχών υγείας, ενισχύονται οι δομές κοινωνικής φροντίδας των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, η θετικότατη εξέλιξη της στέγασης και λειτουργίας σημαντικών δομών κοινωνικής φροντίδας σε περιόδους κρίσης, όπως ο Κοινωνικός Ξενώνας Κρίσης, ο χώρος σίτισης – στέγασης αστέγων και μοναχικών ατόμων, το κοινωνικό παντοπωλείο – φαρμακείο και ιατρείο, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας και τα γραφεία που θα καλύψουν ανάγκες στέγασης εθελοντικών οργανώσεων με κοινωνική ανθρωπιστική δράση αναμένεται να συνδράμουν σε σημαντικό βαθμό στη στήριξη των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Μετά και την έγκριση σκοπιμότητας εκτέλεσης του παραπάνω έργου, αναμένεται η σχετική μελέτη με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου, στη συνέχεια, η πολιτική ηγεσία να προχωρήσει στην έγκριση του προϋπολογισμού του έργου.

Συνεπώς, το έργο αυτό, κατόπιν συνεργασίας και συντονισμένων παρεμβάσεών μου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Μπέζο και τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας κ. Κατριβάνο, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μπαίνει σε φάση υλοποίησης προκειμένου, στη συνέχεια, να αξιολογηθεί σύμφωνα με τα Συστήματα Διαχείρισης του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να ενταχθεί σε αυτό.

Κατόπιν της παραπάνω Απόφασης για την προώθηση του έργου «Ανακατασκευή κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας ως Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας», η βουλευτή Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Είναι προσδοκία όλων των φορέων και εμού προσωπικά, τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα όπως οι άστεγοι και τα μοναχικά άτομα, οι άνεργοι και τα παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες και διάφοροι συνάνθρωποί μας που πλήττονται καίρια και πολύπλευρα από την υπάρχουσα κρίση, να βρουν μια ολοκληρωμένη υποδομή φροντίδας και περίθαλψης τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επιπλέον, οι εθελοντικές οργανώσεις, που συμβάλλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών αυτής της κρίσης και συνεισφέρουν δραστικά στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος αλληλεγγύης και μέριμνας, θα βρουν μια στέγη που θα καλύπτει τις λειτουργικές τους ανάγκες, ώστε να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο το πολύτιμο έργο τους. Η ελληνική Πολιτεία, σε μια δύσκολη στιγμή για τα δημοσιονομικά της, πρέπει να συνεχίσει να στέκεται με συνέπεια στο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που βάλλεται περισσότερο από την κρίση».

Σχόλια  

0 # tsakistielia 14-03-2012 22:05
www.tharrosnews.gr/.../

Δύο διαφορετικές εξαγγελίες με διαφορά μίας ημέρας για το ίδιο αντικείμενο,μία από τον Δήμαρχο και μία από βουλευτή,όπου από την μεριά του έκαστος θεωρεί το θέμα τετελεσμένο κατά τις επιδιώξεις του ή ποιός δουλεύει ποιόν στην Καλαμάτα και γιατί.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Λένα Αντωνοπούλου 15-03-2012 02:37
'Εμαθαν για την απόφαση και είπαν να παίξουν το "κατόπιν ενεργειών μου". 'Ασε που η λατρεμένη βουλευτής αναφέρεται πάντα με το μικρό της όνομα, σπανίως με το επώνυμο. Σα να λέμε ο θανάσης, ο Βαγγέλης, ο Δημήτρης, ο Οδυσσέας, ο Αντώνης έκανε τούτο ή το άλλο. Πλάκα θα είχε!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER