Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 13:57

Γιώργος Κύρτσος: Ο ενδοτισμός Τσίπρα τρέφει τον εθνικισμό στα Δυτικά Βαλκάνια

Γράφτηκε από την
Γιώργος Κύρτσος: Ο ενδοτισμός Τσίπρα τρέφει τον εθνικισμό στα Δυτικά Βαλκάνια

 

Το βασικό λάθος εκτίμησης που κάνουν ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του είναι ότι με ένα μείγμα απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων και ατελείωτης κατανόησης σε προκλητικές ενέργειες, μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη συνεννόηση μεταξύ της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.

Το μόνο που καταφέρνει η κυβερνητική ηγεσία είναι να τρέφει τον εθνικισμό στην ΠΓΔΜ και στην Αλβανία σε βάρος των καλώς εννοουμένων εθνικών συμφερόντων μας.

Χωρίς όρια ο Ζάεφ

Ο Ζάεφ πήρε σε γενικές γραμμές αυτά που ήθελε από την ελληνική κυβέρνηση και αρχίζει να προβάλει τον «μακεδονισμό»-εθνικισμό του. Κατάφερε να διασπάσει το εθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO και έχει έλθει σε συνεννόηση με τα πιο ακραία στοιχεία του. Ενδεικτικό το παράδειγμα του πρώην υπευθύνου για θέματα ασφαλείας της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, ο οποίος πρωταγωνιστεί τώρα στη συνεννόηση μεταξύ των «αποστατών» του VMRO και της κυβέρνησης Ζάεφ. Διώκεται ποινικά γιατί είχε οργανώσει επί Γκρουέφσκι μαζικές τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και τώρα συνεννοείται, παρά τη συγγένειά του με τον ήδη καταδικασθέντα σε ποινή φυλάκισης για υπόθεση διαφθοράς Γκρουέφσκι, με τον Ζάεφ για να κλείσει τις δικές του εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη.

Βέβαιος για τη συνταγματική του πλειοψηφία στη Βουλή ο Ζάεφ δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα έναντι της Ελλάδας. Αναφέρεται συνεχώς σε «Μακεδονία», προβάλλει τις υποχωρήσεις Τσίπρα στα θέματα της γλώσσας και της εθνότητας, κρατάει όλα τα σύμβολα και τα αγάλματα του «μακεδονισμού» του Γκρουέφσκι.

Είναι φανερό ότι αν εξασφαλίσει την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και πολύ περισσότερο στην Ε.Ε., ο Ζάεφ θα συνεχίσει την ίδια προκλητική πολιτική προβάλλοντας την εικόνα εθνικού ηγέτη εφόσον θα έχει και την υποστήριξη ενός μεγάλου αριθμού των εθνικιστών του VMRO που αποφάσισαν να συνεργαστούν μαζί του. Ο «μακεδονισμός» του θα έχει αναβαθμιστεί διεθνοπολιτικά με υπογραφή Τσίπρα και γι’ αυτό θα είναι περισσότερο επίμονος και επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα.

 

Η εξόντωση του Κατσίφα

Η εξόντωση του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αρχές ασφαλείας της Αλβανίας και τα υβριστικά συνθήματα εναντίον των Ελλήνων, μας προειδοποιούν για την έξαρση του αλβανικού εθνικισμού.

Ο «προοδευτικός» Ράμα αποδεικνύεται χειρότερος από τον Μπερίσα. Ξεκίνησε ματαιώνοντας τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την υφαλοκρηπίδα και κλιμακώνοντας την πίεση που ασκεί στη μειονότητα.

Προκαλεί εντύπωση η μεθόδευση της εξόντωσης του Κατσίφα και η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και των αρχών της Αλβανίας ακόμη και μετά το γεγονός, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Φαίνεται ότι ο ενδοτισμός του Τσίπρα καθησυχάζει τον Ράμα και τον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει σε βάρος των ομογενών και της Ελλάδας χωρίς συνέπειες.

Αυτή είναι η άποψη Τσίπρα και των εθνομηδενιστών του συστήματος Μαξίμου το οποίο στράφηκε μεθοδικά ακόμη και κατά της μνήμης του Κατσίφα ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, είχε ελληνική υπηκοότητα.

Η ευρύτερη κοινή γνώμη απορρίπτει τις μεθοδεύσεις Τσίπρα σε σχέση με τον Ζάεφ και τον Ράμα και απαιτεί αλλαγή πολιτικής. Ο,τι και να λέει το σύστημα Μαξίμου ο πατριωτισμός των Ελλήνων δεν είναι εθνικισμός, ενώ ο ενδοτισμός του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του τρέφει τον εθνικισμό σε Σκόπια και Τίρανα.

Για να περάσουμε σε μία περίοδο αμοιβαίου σεβασμού και ανάπτυξης της συνεργασίας μας με ΠΓΔΜ και Αλβανία σε στέρεες βάσεις πρέπει να προηγηθεί η κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα, για να στείλουμε σε κάθε κατεύθυνση μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας και συνέπειας.

 

 


NEWSLETTER