Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 19:51

Δήλωση Κουσελά για το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την αναβάθμιση των υποδομών υγείας στη Μεσσηνία.

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δήλωση Κουσελά για το Πολυδύναμο  Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας   του Νοσοκομείου Καλαμάτας   και την αναβάθμιση των υποδομών υγείας στη Μεσσηνία.

Με την ευκαιρία της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης  σκοπιμότητας που εγκρίνει το έργο «Ανακατασκευή κτιρίου του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας  ως Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής φροντίδας στην Καλαμάτα» και την προώθησή του για ένταξη  στο ΕΣΠΑ, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, που δρομολογεί την υλοποίηση μιας κομβικής κοινωνικής υποδομής για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα. Ειδικά στις σημερινές και ιδιαίτερα δύσκολες για πολλούς οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας συνθήκες, η εξέλιξη αυτή, που είναι αποτέλεσμα συντεταγμένων προσπαθειών προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μπέζου όσο και όλων αυτών που συμβάλαμε για το θέμα, αποτελεί μια σημαντική τομή στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας. Το έργο αυτό πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο, ώστε οι συμπολίτες μας που είναι άνεργοι, άστεγοι, οικονομικά αδύναμοι, να έχουν σε λίγο καιρό πρόσβαση στην ολοκληρωμένη φροντίδα που τους είναι απαραίτητη και στον τομέα αυτό.

 

Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται να συμπληρώσει και άλλες θετικές αποφάσεις που αναβάθμισαν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο το Νοσοκομείο Καλαμάτας και γενικότερα τις υποδομές υγείας στη Μεσσηνία, μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφερθούν:

Η Λειτουργία Μονάδας Εμφραγμάτων, Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Η      Μεταστέγαση του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ

Η      κατασκευή και λειτουργία, τον επόμενο μήνα, Μονάδας  του ΟΚΑΝΑ

Η       ένταξη στο  ΕΣΠΑ  της προμήθειας Μαγνητικού Τομογράφου  1.000.000 ευρώ (το επόμενο τρίμηνο θα  έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο)

Η       ένταξη  στο  ΕΣΠΑ  της προμήθειας Αξονικού Τομογράφου  450.000 ευρώ, η οποία το επόμενο τρίμηνο θα  έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Η ένταξη στο ΕΣΠΑ  προμήθειας Μαστογράφου και λοιπού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 680.000 ευρώ, που τον επόμενο τρίμηνο θα  έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο

Η ένταξη στο ΕΣΠΑ  της κτιριακής αναβάθμισης των Κ.Υ Αγ. Νικολάου και Πύλου , προϋπολογισμού  350.000 ευρώ, με άμεση εκκίνηση των εργασιών μέσα στο μήνα

Η   Ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ του έργου ενεργειακής εξοικονόμησης  του νοσοκομείου, προϋπολογισμού 780.000 ευρώ,  έργο που  ήδη υλοποιείται.

 

Σημειώνω, επίσης, ότι είναι ώριμα και επίκειται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, συμβάλλοντας στη γενικότερη και αναγκαία αναβάθμιση των υποδομών υγείας στη Μεσσηνία:

 

Η  κτιριακή αναβάθμιση του Κ.Υ Μεσσήνης, προϋπολογισμού  230.000 ευρώ

Η ένταξη στο ΕΣΠΑ  για την κατασκευή και λειτουργία τεσσάρων Περιφερειακών Ιατρείων στο Πεταλίδι-Βλαχόπουλο-Άριος-Μεθώνη, προϋπολογισμού    1.150.000 ευρώ

Η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού 605.000 ευρώ, η οποία εντάσσεται στο ΕΣΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα,

Η  αναδιαρρύθμισης του ισογείου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού περίπου 1.000.000  ευρώ.

 

Τέλος, με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι ανεστάλη με απόφαση του ΕΟΠΥΥ η επιβολή προστίμου 1 ευρώ ανα συνταγή στους γιατρούς που θα έδιναν χειρόγραφες συνταγές, μέχρι να διασφαλιστεί το αυτονόητο, δηλαδή η προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και δυνατότητας σύνδεσής τους με το Διαδίκτυο. Είχα αναδείξει το θέμα με πρόσφατη Ερώτησή μου στη Βουλή  και ελπίζω η εκκρεμότητα αυτή να λυθεί το ταχύτερο, για όλες τις μονάδες και τις υποδομές του ΕΣΥ.»

 

 

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER