Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 09:21

Υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ στη Β' Αθήνας ο Βουδούρης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ στη Β' Αθήνας ο Βουδούρης

Στη Β' Αθήνας με τη Δημοκρατική Αριστερά θα είναι τελικά υποψήφιος ο Οδυσσέας Βουδούρης, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας χθες στην “Ε”. Ο “πολιτικός γάμος” Βουδούρη - ΔΗΜΑΡ προέκυψε μετά από σειρά επαφών του με τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη. “Αρχικά στο νου μου ήταν να είμαι υποψήφιος στη Μεσσηνία, την οποία έχω πάντα στην καρδιά μου, αλλά μου ζητήθηκε να κατέβω στη Β΄ Αθήνας καθώς είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων (1 εκατ. ψηφοφόροι), όπου υπάρχουν αρκετοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και στους οποίους σκοπεύει να απευθυνθεί με ανθρώπους που προέρχονται από το συγκεκριμένο χώρο”, τόνισε ο κ. Βουδούρης, ο οποίος μάλιστα έκανε γνωστό ότι προτίθεται να προσχωρήσει και ως μέλος στη ΔΗΜΑΡ: “Από τη δεκαετία του ’90 έλεγα πως η Αριστερά έχει σημαντική πορεία και αρχές, αλλά εγκλωβίζεται σε ιδεοληψίες που δεν της επιτρέπουν να κυβερνήσει. Πιστεύω στο εγχείρημα Κουβέλη με τη ΔΗΜΑΡ”.
Απαντώντας ακολούθως σε ερώτηση για τις επερχόμενες εκλογές, τις οποίες βλέπει για 29 Απριλίου, επεσήμανε: “Επιτέλους να γίνουν εκλογές να ξεκαθαρίσει το τοπίο”, ενώ δεν δίστασε να κάνει την πρώτη του επίθεση στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνοντας: “Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου θα στηρίξει από ό,τι φαίνεται την κυβέρνηση Σαμαρά ή Παπαδήμου. Κανείς δεν πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει αυτοδυναμία ή ακόμα και αν αυτό γίνει οριακά φαίνεται ότι η πολιτική Βενιζέλου εκεί πάει. Αρα δημιουργείται ένας δεξιός πόλος. Υπάρχει λοιπόν ανάγκη συγκρότησης ενός νέου πόλου, το ρόλο του οποίου μπορεί να παίξει η ΔΗΜΑΡ ως αξιωματική αντιπολίτευση”.
Εξάλλου με ανακοίνωσή του σημειώνει: “Η συνεργασία μου με τη Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι μια συγκυριακή επιλογή εκλογικού χαρακτήρα. Είναι μια καίρια πολιτική πράξη που βασίζεται στην πάγια πεποίθησή μου ότι η αλλαγή πορείας σε αυτή τη χώρα απαιτεί τη συμβολή της Αριστεράς, που δέχεται να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι σήμερα το κόμμα που, απεγκλωβισμένο από ιδεοληψίες και με πυξίδα τις αξίες της Αριστεράς, καλείται να συσπειρώσει δυνάμεις του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού κόσμου, ώστε να αναδειχτεί ο δρόμος εξόδου από την κρίση στην οποία βυθίζει τη χώρα το δίπολο των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου».
Τέλος ο Οδυσσέας Βουδούρης σήμερα στις 2 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, όπου θα παρουσιαστεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο καφέ «Μαύρη Πάπια» (Χρήστου Λαδά 9Α, Αθήνα).

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER