Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 08:45

Ο βουλευτής Χρ. Μαρκογιαννάκης δηλώνει: "Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η έκπληξη των εκλογών"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο βουλευτής Χρ. Μαρκογιαννάκης δηλώνει: "Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι η έκπληξη των εκλογών"

Την πεποίθησή του ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή και θα είναι η έκπληξη των εκλογών, σημείωσε σε δηλώσεις του στην "Ε" ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο πρώην υπουργός που βρέθηκε στην Καλαμάτα για την οργάνωση του προεκλογικού αγώνα και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία, κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να δώσει εξηγήσεις, γιατί στην αρχή διέγραφε αυτούς που ψήφιζαν το μνημόνιο και τώρα διέγραψε εκείνους που το καταψήφισαν.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε αρχικά για το λόγο της επίσκεψής του: «Ηρθα να κάνω τις επαφές για να καταρτίσουμε έναν καλό και πλήρη συνδυασμό. Στόχος μας είναι να κατεβάσουμε σε όλη την Ελλάδα πλήρεις και ποιοτικούς συνδυασμούς. Κυρίως μας ενδιαφέρει να έχουμε ανθρώπους άφθαρτους, που δε θα μπορεί κανείς να τους καταλογίσει το οτιδήποτε κοινωνικά, επαγγελματικά, ει δυνατόν νέους και ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί με τα κοινά μέχρι τώρα, κυρίως με την κεντρική πολιτική σκηνή».
Για τις δημοσκοπήσεις που αφήνουν τη ΔΗ.ΣΥ. εκτός Βουλής απάντησε: «Eίμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα μπούμε στη Βουλή. Δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι υπάρχει ένα σύστημα που έχει ορισμένες στοχεύσεις και τη συγκεκριμένη στιγμή το βολεύει να έχει μια συγκυβέρνηση, όπως η σημερινή και να μην έχει ενοχλητικά μικρότερα κόμματα στη σύνθεσή της. Εμείς κόντρα σε όλες αυτές τις επιδιώξεις κάνουμε τη δουλειά μας, έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων. Οτι σημαία μας είναι η συνέπεια, η σταθερότητα των απόψεων. Δεν έχουμε γίνει ποτέ κωλοτούμπες. Εχουμε πάρει πρωτοβουλίες που στη συνέχεια τις υιοθετούν οι άλλοι και προβάλλονται. Δυστυχώς, όταν εμείς τις παίρνουμε και τις δημοσιοποιούμε, δεν τις προβάλλουν. Στη Βουλή θα είμαστε και θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών».
Στο ερώτημά μας αν η αναφορά του αποτελούσε αιχμή για τον Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε: «Είναι μια παρατήρηση για όλο το πολιτικό σύστημα. Γιατί αν παρατηρήσει κανείς διαχρονικά την πορεία των κομμάτων θα δει ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στις θέσεις, στις απόψεις. Κάτι που κατά την άποψή μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της καλής δημοκρατίας. Δεν μπορείς να λες άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά, δεν μπορείς να αλλάζεις πολιτικές σαν τα πουκάμισα. Εμείς είμαστε σταθεροί. Δεν είναι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς που άλλαξε ριζικά και θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις πώς συμβιβάζεται σήμερα να διαγράφει κάποιον που με πολλή προσοχή, όπως η κ. Μπακογιάννη, δεν ψήφισε το μνημόνιο 1, όπως την κατηγορούν κάποιοι. Η κ. Μπακογιάννη ψήφισε επί της αρχής το μνημόνιο 1, καταψήφισε τα μέτρα που θεωρούσε ότι δεν είναι σωστά. Υπερψήφισε τη δανειακή σύμβαση και τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπονταν. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ πήρε τα χρήματα, επέβαλε τα σκληρά οριζόντια μέτρα και δεν έκανε τις μεταρρυθμίσεις, που ήταν το ουσιώδες και το σημαντικό. Για να επανέλθω, θα πρέπει να εξηγήσει ο κ. Σαμαράς πώς διαγράφει κάποιον που ψήφισε το μνημόνιο και εν συνεχεία διαγράφει κάποιον που δεν ψήφισε το μνημόνιο. Μπορεί να υπάρχουν λογικές που αυτά τα υιοθετούν και τα καταλαβαίνουν, αλλά η δική μου λογική αδυνατεί να φθάσει μέχρι αυτό το σημείο».
Για την πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. για διέξοδο από την κρίση, παρατήρησε: «Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει τρία σκέλη. Το πρώτο λιγότερο κράτος. Το δεύτερο είναι η ανάπτυξη, που θα έρθει με την καταπολέμηση της διαφθοράς, με λιγότερη γραφειοκρατία, ώστε να μας έρθουν οι επενδύσεις με τη βοήθεια της Ευρώπης. Και το τρίτο είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή πάση θυσία. Γι’ αυτό η κυβέρνηση που θα βγει από τις εκλογές -πιστεύω το Μάιο κάποια στιγμή να γίνουν- να δει ότι υπάρχει σήμερα μια μεγάλη μάζα της ελληνικής κοινωνίας που χειμάζεται κυριολεκτικά, υποφέρει. Θα πρέπει να υποφέρει τόσο όσο δε θα γίνει η έκρηξη. Διότι αν την αφήσουμε αυτή την κοινωνία και διολισθαίνει όλο και περισσότερο στη φτώχεια, θα φθάσουμε στην κοινωνική έκρηξη. Και τότε δε μας σώζουν ούτε τα μνημόνια ούτε οι δανειακές συμβάσεις ούτε η αρωγή της Ευρώπης. Τότε στο φούντο, στην καταστροφή μετά μαθηματικής ακρίβειας. Αν κάνουμε αυτά τα τρία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πάρα πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι υπολογίζουν κάποιοι, θα φθάσουμε στο σημείο που ο ελληνικός λαός θα πει "δόξα τω Θεώ ξαναπήραμε την ανηφόρα"».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER