Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 18:40

Τροπολογία Νάντιας και άλλων 12 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη δημιουργία αγορών παραγωγών και βιοκαλλιεργητών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 Τροπολογία Νάντιας και άλλων 12 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη δημιουργία αγορών παραγωγών και βιοκαλλιεργητών


Τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία αγορών, στις οποίες θα συμμετέχουν αμιγώς παραγωγοί και βιοκαλλιεργητές, κατέθεσε η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου και άλλοι 12 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «Η απευθείας διάθεση της τροφής και τα κινήματα που αναδείχθηκαν το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας γύρω από αυτό το ζήτημα, αναδεικνύουν τις στρεβλώσεις στην αγορά, την έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού, το δομικό ολιγοπώλιο που υφίσταται καθώς και νομοθετικές ελλείψεις και δυσλειτουργίες του υπάρχοντος συστήματος. Με αυτή την πρόταση επιδιώκεται η οργάνωση της άμεσης επαφής του παραγωγού και του καταναλωτή, η παρακολούθηση και η ρύθμιση της αγοράς για τα βασικά ελληνικά αγροτικά καταναλωτικά προϊόντα καθώς και το κλείσιμο της ψαλίδας στις τιμές παραγωγού- καταναλωτή».
Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νάντια Γιαννακοπούλου (Μεσσηνίας), Βασίλης Γιουματζίδης (Πέλλας), Νίκος Ζωίδης (Δωδεκανήσου), Μαρία Θεοχάρη (Καρδίτσας), Βασίλης Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), Κατερίνα Μπατζελή (Φθιώτιδας), Θανάσης Οικονόμου (Ιωαννίνων), Θανάσης Παπαγεωργίου (Πιερίας), Φραγκίσκος Παρασύρης (Ηρακλείου), Μιχάλης Τζελέπης (Σερρών). Δημήτρης Τσιρώνης (Άρτας) Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη (Κορινθίας) και Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (Β’ Αθηνών).


Από το Γραφείο Τύπου της Ν. Γιαννακοπούλου

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER