Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 18:41

Εκδήλωση Σαλαβράκου για τη Μεσσηνία στο Ευρωκοινοβούλιο

Γράφτηκε από την





Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Νικόλαος Σαλαβράκος διοργάνωσε εκδήλωση στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα "Μεσσηνία: Τουρισμός, Επαγγελματίες και Αγρότες".

Προσκεκλημένοι του κ.Σαλαβράκου στις Βρυξέλλες για το διήμερο 20-22 Μαρτίου, ήταν αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Δυτικής Μάνης, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας καθώς επίσης και της Ένωσης Ξενοδόχων.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 21 Μαρτίου, οι εκπρόσωποι των φορέων του Νομού Μεσσηνίας, παρουσίασαν τα τοπικά τους προϊόντα, (λάδι, κρασί, ελιές, παστέλι κλπ) καθώς επίσης μοίρασαν ενημερωτικά  φυλλάδια στους παρευρισκομένους με σκοπό να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής τους και την ποικιλία των αγαθών που παράγει.

Επί πλέον παρουσίασαν βίντεο με τα οποία ενημέρωσαν τους προσκεκλημένους για τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, για το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας το οποίο έχει διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης για τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά  και τις ομορφιές του τόπου ως σημεία τουριστικού προορισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Παπαστάμκος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ κα Γιαννάκου, ο Ευρωβουλευτής κ.Κουμουτσάκος, η Ευρωβουλευτής κα Ράπτη, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως κ.Πορφύριος καθώς και η Ελληνοκύπρια Ευρωβουλευτής κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ.Αδαμόπουλος, η Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κα Ντίντα, η Δόκτωρ Αρχαιολογίας κα Αραπογιάννη, η κα Μαραγκοπούλου, Διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού, ο κ.Ανδριανόπουλος εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων και η κα Σταυροπούλου, εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Το παρόν ανάμεσα σε πλήθος κόσμου έδωσε ο Έλληνας Πρέσβης κ.Αλέξης - Πλάτων Χατζημιχάλης, οι Ευρωβουλευτές κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και κ.Σταυρακάκης καθώς επίσης και Ευρωβουλευτές από άλλες χώρες της Ε.Ε.
Επιπλέον παρέστησαν η εκπρόσωπος του γραφείου του  ΕΟΤ στις Βρυξέλλες, κα Σκαρβέλη και ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας κ.Γκάσιος.

Στην διάρκεια της επισκέψεως διευκολύνθηκαν επαφές των Επιμελητηρίων και των παραγωγικών τάξεων της Μεσσηνίας με αντίστοιχες ενώσεις που εδρεύουν στο Βέλγιο.

Από το ΛΑΟΣ