Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 17:43

Επίσκεψη Δρίτσα στο Λεωνίδιο

Γράφτηκε από την

Στις 24 Μαρτίου αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, επισκέφτηκαν το Λεωνίδιο, τόπο καταγωγής του. Το μεσημέρι συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Γιάννη Μαρνέρη και εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου και του Σωματείου Οικοδόμων. Το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης Λεωνιδίου, ο Θοδωρής Δρίτσας μίλησε για την οικονομική κρίση, το μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνομίλησε και απάντησε σε ερωτήματα του κοινού.
Από τις συναντήσεις, αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία :
Κύριο πρόβλημα η ανεργία που ερημώνει κυρίως τη νεολαία της περιοχής.
Η αποψίλωση και το κλείσιμο των Δημοσίων υπηρεσιών (ΔΟΥ, παράρτημα ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, τελωνείο, ειρηνοδικείο), σε ένα Δήμο στην άκρη της Αρκαδίας με μεγάλες αποστάσεις και κακό οδικό δίκτυο.
Οι υπερβολικά υψηλές αντικειμενικές αξίες, οι καθημερινές διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ που δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στους επαγγελματίες, οι ελλείψεις προσωπικού και ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου, η υποστελέχωση σε επιστημονικό προσωπικό του Δήμου. Η παράλειψη σχεδίου ανάδειξης των τουριστικών προορισμών και στήριξης της παραγωγής και τελικής διάθεσης των εξαιρετικής ποιότητας τοπικών βιολογικών αγροτικών προϊόντων.
Οι καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία, με αποκορύφωμα τη διάλυση, κυριολεκτικά, του Λιμενοβραχίονα στην Πλάκα, ενός έργου που έγινε το 1992 και που δυστυχώς ακόμη δεν έχει οριστικά ελεγχθεί και παραληφθεί, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα χρειαστούν 1.200.000 ευρώ για να γίνει λειτουργικό.
Εντοπίσθηκαν επίσης μια σειρά άλλα μικρά και μεγάλα προβλήματα που δείχνουν το μέγεθος της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, στην εσχατιά της Αρκαδίας, και την αγωνία των κατοίκων για το μέλλον του τόπου και των παιδιών τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, ξεκίνησε ουσιαστικά την προεκλογική του εκστρατεία από το Λεωνίδιο, έχοντας σαν στόχο την συζήτηση με όλους τους πολίτες της Αρκαδίας. Αυτές οι εκλογές, σε περιβάλλον αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής και των επιπτώσεων των μνημονίων, με το λαό στους δρόμους, θα καθορίσουν για πολλά χρόνια το πλαίσιο των δημοκρατικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, το είδος ανάπτυξης που θα έχουμε, εάν θα υπάρχει κοινωνικό κράτος ή βαρβαρότητα.
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ