Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 14:56

Γ. Κοντογιάννης: Ανικανότητα των κομμάτων που συγκυβερνούν

Γράφτηκε από την




Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, για την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της τροπολογίας για τους πολύτεκνους, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν χθες στη Βουλή με την απόσυρση από την ολομέλεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καταδεικνύουν την ανικανότητα των κόμματων που συγκυβερνούν να συνεννοηθούν ακόμα για ζητήματα που έχουν εκ των προτέρων συμφωνήσει.
Παράλληλα όμως αποκαλύπτεται ότι ακόμα και τώρα για ορισμένους προέχει το κομματικό συμφέρον έναντι οιουδήποτε άλλου κοινωνικού συμφέροντος.
Την ανικανότητα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν πρέπει να την πληρώσουν οι πολύτεκνοι, οι οποίοι με αγωνία ανέμεναν την έγκριση της τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, που είχε ενταχθεί στον εν λόγω νομοσχέδιο και αφορούσε τη ρύθμιση της εισαγωγής παιδιών πολυτέκνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει άμεσα στο επόμενο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή να επανακαταθέσει την τροπολογία και μάλιστα διορθωμένη, αποκαθιστώντας και την αδικία σε βάρος των υποψηφίων πολύτεκνων του 2011». 


Από το Γραφείο Τύπου του Γ. Κοντογιάννη