Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 16:29

«Δίνουμε Δύναμη στον Αντώνη Σαμαρά να Αλλάξει την Ελλάδα»

Γράφτηκε από την

Οδεύοντας στην τελική ευθεία όπου ο λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο για να αποφασίσει για την μελλοντική πορεία του, γίνεται συστηματική προσπάθεια να υποταγεί η λογική στο συναίσθημα, η οργή να κυριαρχήσει της πολιτικής επιλογής, ο λαϊκισμός να υπερισχύσει των δύσκολων αλλά υπεύθυνων αποφάσεων.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στο μήνυμά του της 25ης Μαρτίου κάλεσε τον Ελληνικό λαό να προτάξει την σταθερότητα και την ασφάλεια, να υπηρετήσει με τόλμη το εθνικό συμφέρον και τον Έλληνα να αντικαταστήσει το «εγώ» με το «εμείς».
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πολιτικός αρχηγός που προέταξε έμπρακτα  το εθνικό συμφέρον έναντι του στενού κομματικού όταν η χώρα βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου. Όταν η καταστροφική έμπνευση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου να εξαγγείλει τη διενέργεια «Δημοψηφίσματος» παρά λίγο να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έβαλε σε δεύτερη μοίρα το κομματικό συμφέρον και στήριξε μια κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου και ειδικού σκοπού γνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα έκανε τα πάντα για να μας παρουσιάσει ως συνενόχους. Η Ν.Δ.  στήριξε αναπόφευκτες επιλογές και πήρε αναγκαίες αποφάσεις. Υπερψήφισε το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση για να προστατεύσει  το λαό από τα δεινά της κατάρρευσης που ήδη είχε προβλέψει από το 2010 ότι θα επιφέρει η αδιέξοδη-υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά δικαιώθηκε. Η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι ζωντανή και οι οικονομικοί όροι της επόμενης ημέρας, όσον αφορά το ύψος του χρέους και  την μείωση των ετήσιων τόκων, είναι συγκριτικά καλύτεροι.
Αυτό όμως σημαίνει ότι καλούμαστε εμείς πλέον να επιλέξουμε με νηφαλιότητα, τόλμη και σθένος, να σταθούμε δίπλα στον Πρόεδρο της Ν.Δ. και να του δώσουμε «τη Δύναμη να Αλλάξει την Ελλάδα».
Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, μεγάλες ανατροπές και αναπτυξιακή προοπτική.
Η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Η χώρα χρειάζεται ηγέτη ικανό να προβλέπει, να χαράζει δρόμους, να διαπραγματεύεται για τη χώρα και όχι αδύναμο εταίρο ενός εύθραυστου κυβερνητικού σχήματος.
Η χώρα έχει ζωτική ανάγκη την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά θα τη βγάλει από το τέλμα της κρίσης και θα της ξαναδώσει ελπίδα και προοπτική.


Φεβρωνία Πατριανάκου
πρ. Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.