Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 18:29

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για το ΤΕΙ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για το ΤΕΙ Καλαμάτας



Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητείται να αποτραπεί οποιαδήποτε σκέψη για τυχόν κατάργηση του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, εφόσον τα σχετικά δημοσιεύματα ευσταθούν. Μια τέτοια εξέλιξη, θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα τόσο στον τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ιστό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και στην τοπική και την περιφερειακή ανάπτυξη, δημιουργώντας πολλαπλάσια προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως θα μπορούσε να λύσει. 

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Σας διαβιβάζω την από 23-3-2012 επιστολή του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΤΕΙ Καλαμάτας, με την οποία εκφράζεται η έντονη ανησυχία τους σχετικά με δημοσιεύματα στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται σε επικείμενη κατάργηση του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
Παράλληλα, στην επιστολή τονίζεται η αντίθεσή τους σε οιονδήποτε τέτοιο σχεδιασμό, εφόσον βεβαίως τα δημοσιεύματα έχουν βάση, δεδομένου ότι το ΑΤΕΙ Καλαμάτας:
-αποδεδειγμένα αποτελεί βασικό παράγοντα επιστημονικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες και ειδικότητες,
- είναι το μοναδικό ΑΤΕΙ σε ολόκληρη την Περιφέρεια,
-στην 22χρονη πορεία του, αναπτύχθηκαν άριστες κτηριακές και εργαστηριακές υποδομές κατάρτισης, κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
-το διοικητικό προσωπικό, παρά τη δραστική μείωση των αποδοχών του, στηρίζει με αυταπάρνηση τη λειτουργία του ΑΤΕΙ .    
Παρακαλώ να εξετάσετε τα εκτιθέμενα στο συνημμένο με τη δέουσα μέριμνα και προσοχή και να αποτρέψετε, εφόσον υπάρχει, οιαδήποτε σκέψη κατάργησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, διότι μια τέτοια εξέλιξη, ακόμα και με την επίκληση λόγων δημοσιονομικής στενότητος, θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα τόσο στον τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ιστό, όσο και στην τοπική και την περιφερειακή ανάπτυξη, δημιουργώντας πολλαπλάσια προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως θα μπορούσε να λύσει. »

Από το Γραφείο Τύπου του Δ. Κουσελά





NEWSLETTER