Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 20:38

Αναφορά Κουσελά για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑ.Σ-ΕΠΑ.Λ

Γράφτηκε από την
Αναφορά Κουσελά για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑ.Σ-ΕΠΑ.Λ


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , ζητώντας να εκδοθούν τα Π.Δ. που εκκρεμούν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑ.Σ-ΕΠΑ.Λ, ή να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να λήξει μια σοβαρή εκκρεμότητα, που ταλαιπωρεί χιλιάδες αποφοίτους, ενώ εντείνει την επαγγελματική αβεβαιότητα για όσους φοιτούν σε Επαγγελματικές Σχολές και Λύκεια.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

 

«Σας διαβιβάζω υπόμνημα του 15μελούς Συμβουλίου της ΕΠΑΣ Καλαμάτας, με το οποίο οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ και ΕΠΑ.Λ διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη εκκρεμότητα σχετικά με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, όπως προκύπτει από τα σε αυτό συνημμένα.

Ειδικότερα, ενώ ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων αποφάσισε την αντιστοίχηση ειδικοτήτων ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ με ειδικότητες ΤΕΕ Ακαι Β΄Κύκλου, δεν έχουν ακόμα υπογραφεί τα Π.Δ. που προβλέπονται από την παρ. 4 άρθρου 4 ν. 3982/2011 από το Υπουργείο Παιδείας και τα συναρμόδια Υπουργεία, με αποτέλεσμα σήμερα, 6 χρόνια μετά τη δημιουργία των ΕΠΑ.Σ-ΕΠΑ.Λ, να μην υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα για τις χιλιάδες αποφοίτους τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Παρακαλώ να εξετάσετε το παραπάνω θέμα με τη δέουσα μέριμνα και προσοχή, προχωρώντας σε άμεση νομοθετική του ρύθμιση, διότι δεν νοείται να διατηρείται περαιτέρω μια τέτοια εκκρεμότητα, που επηρεάζει την επαγγελματική αποκατάσταση χιλιάδων νέων μας, αποφοίτων ΕΠΑ.Σ και ΕΠΑ.Λ. »

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


NEWSLETTER