Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 20:43

Κουσελάς: "Εγκρίνεται η ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Καρδαμύλης-Στούπας-Νιοχωρίου και Αγίου Νικολάου στο ΕΠΕΡΑΑ"

Γράφτηκε από την
Κουσελάς: "Εγκρίνεται  η ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Καρδαμύλης-Στούπας-Νιοχωρίου και Αγίου Νικολάου στο ΕΠΕΡΑΑ"

Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που αφορά το Δήμο Δυτικής Μάνης μπήκε στην τελική ευθεία επίλυσής του.

Πρόκειται για την ένταξη του βιολογικού καθαρισμού της Καρδαμύλης-Στούπας-Νιοχωρίου και Αγίου Νικολάου στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και αειφόροςνάπτυξη» (ΕΠΕΡΑΑ). Η ένταξη αυτή είχε ζητηθεί από τον Δήμο Δυτικής Μάνης με το υπαριθμόν 167126/30-3-2011 έγγραφό του.

Σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Μάνης, τόσο ο κύριος Κουσελάς όσο και ο κύριος Σταύρος Μπένος, που επίσης ενδιαφέρθηκε, έκαναν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να εγκριθεί και να προχωρήσει το εν λόγω έργο.

Σε σημερινή επικοινωνία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κουσελά με τον Γ. Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, ο κ. Κουσελάς ενημερώθηκε ότι ήδη εστάλη, στις 29-03-2012, στο δικαιούχο το ΣΑΟ (Σύμφωνο ΑποδοχήςΟρων) προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουσελάς, «αυτό το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μάνης. ’Ενα έργο που χρόνια περίμεναν και ζητούσαν οι συμπολίτες μας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


NEWSLETTER