Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 09:41

Κοζομπόλη στη Βουλή: “Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών”

Γράφτηκε από την
Κοζομπόλη στη Βουλή: “Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών”

 

“Ιστορική συμφωνία με την οποία επιλύεται ένα εθνικό πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας επί τρεις δεκαετίες”, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη, σε ομιλία της στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας.

Επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης (με εξαίρεση το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ), επισημαίνοντας πως “ένα τόσο σοβαρό θέμα γίνεται εργαλείο στα χέρια ανεύθυνων και χρησιμοποιείται για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Το κομματικό συμφέρον υπεράνω του εθνικού”.

Η κ. Κοζομπόλη παρατήρησε ότι “οι ύβρεις, οι απειλές που εκτοξεύονται εναντίον βουλευτών και η επιχειρούμενη τρομοκράτησή τους, είναι τακτικές παρακράτους. Γεννούν διχασμό και θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης”. Στηλιτεύοντας τη στάση τους, δήλωσε πως “θλίψη προκαλεί και η σιωπή πρώην πρωθυπουργών και πολιτικών στελεχών των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τις προηγούμενες δεκαετίες”. Εκτίμησε ότι “ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορούσε να μην ανοίξει το Μακεδονικό, όμως οι επιπτώσεις για τη χώρα θα ήταν ολέθριες”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως “με την κύρωση της συμφωνίας παίρνουμε την ιστορία μας πίσω. Ανατρέπονται τετελεσμένα. Η γειτονική μας χώρα δεν θα ονομάζεται Μακεδονία, αλλά Βόρεια Μακεδονία, έναντι όλων. Αναβαθμίζεται το κύρος της χώρας και εκπέμπεται ένα θετικό σήμα σε περίοδο ανόδου της εθνικιστικής περιχαράκωσης και της εσωστρέφειας των ευρωπαϊκών κρατών”.


NEWSLETTER