Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 17:09

Παράταση στην προθεσμία διόρθωσης κτηματολογικών εγγραφών

Γράφτηκε από την

Με ανακοίνωσή της η βουλευτής Μεσσηνίας και εκ νέου υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη, ενημερώνει ότι παρατείνεται η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η βουλευτής στην ανακοίνωση: «Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α, 106/27.6.2019) ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα, δεδομένου ότι μετά την από 11.6.2019 διάλυση της Βουλής δεν υφίσταται δυνατότητα τακτικής νομοθέτησης. Μεταξύ των πολλών και ενδιαφερόντων θεμάτων που ρυθμίζονται, περιλαμβάνεται και η παράταση για ένα έτος της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Κτηματολογίου και η προστασία των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, τόσο των πολιτών, όσο και του Δημοσίου».

Τη συγκεκριμένη διάταξη, επισημαίνει η κ. Κοζομπόλη, την είχε προτείνει μετά από πολλά αιτήματα του νομικού κόσμου, πολιτών και υπηρεσιακών παραγόντων της Καλαμάτας, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, προκειμένου να συμπεριληφθεί ως τροπολογία στο τελευταίο νομοσχέδιο της απερχόμενης Βουλής. Ομως για τεχνικούς λόγους η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν συμπεριλήφθηκε στις διατάξεις που ψηφίσθηκαν.

Επίσης, αναφέρει καταλήγοντας ότι για τη διασφάλιση της εύρυθμης εφαρμογής, από την 1η Ιουλίου 2019, του Ποινικού κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αυξάνονται οι οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να καλυφθούν επιτακτικές ανάγκες που θα προκύψουν από την εφαρμογή των Κωδίκων.