Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 20:32

Δαβάκης: "Nα παραταθεί η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ από τους αγρότες"

Γράφτηκε από την
Δαβάκης: "Nα παραταθεί η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ από τους αγρότες"

Με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, ο Λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης ζήτησε να παραταθεί η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ, τουλάχιστον για ένα μήνα.

Ο κ. Δαβάκης στην επικοινωνία του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, για το Β΄ εξάμηνο του 2011 η οποία έληγε στις 29-6-2012 , χωρίς όμως να επαβαρυνθούν οι αγρότες ή να αναπροσαρμοσθούν οι εισφορές τους. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά, ότι οι Λάκωνες αγρότες προκειμένου να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σήμερα, πρέπει να πουλήσουν περίπου 17 τόνους πορτοκάλια προς τέσσερα λεπτά το κιλό που είναι η τρέχουσα τιμή τους, σε μια αγορά που βρίσκεται σε τραγική ύφεση.

Επιπλέον ο κ. Δαβάκης επεσήμανε ότι η προθεσμία αυτή θα πρέπει να ισχύσει και για τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. Η απόφαση αυτή από μέρους του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΓΑ θα αποτελέσει ένα μέτρο «ανακούφισης» για τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας, ο οποίος βλέπει τα εισοδήματα του να μειώνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί KAI στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις έναντι του ΟΓΑ.

Εξάλλου ο κ. Δαβάκης δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στην αρχή της θητείας της θα πρέπει να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ηρεμίας και κοινωνικής συναίνεσης και αυτό που ζητούμε, είναι μία απόφαση που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Το κράτος, όπως άλλωστε είπε και ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, πρέπει να γίνει πιο φιλικό, εγκαταλείποντας το μέχρι τώρα ανάλγητο «πρόσωπο» του.


NEWSLETTER