Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 18:19

Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Δεξιά για μια πραγματική Αριστερά

Γράφτηκε από την
Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Δεξιά για μια πραγματική Αριστερά

 

Του Σπύρου Κατσαφάδου

Υποψηφίου βουλευτή Μεσσηνίας με το Μ-Λ ΚΚΕ

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν πρόκειται να αποτελέσουν κανενός είδους απαλλαγή του λαού μας από την ανυπόφορη κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί με τα διαδοχικά μνημόνια. Αντίθετα, όποιος κι αν επικρατήσει στις εκλογές αυτές, η κατάσταση των πλατιών λαϊκών μαζών θα γνωρίσει παραπέρα επιδείνωση και ο μόνος παράγοντας που θα μπορούσε να την αποτρέψει είναι η λαϊκή αντίσταση, η αναζωογόνηση και ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού εξωκοινοβουλευτικού αγώνα.

Ο λαός μας έχει γνωρίσει τι σημαίνει και πού οδηγεί η πολιτική της Δεξιάς. Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνει η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν επιστρέψει στην κυβερνητική εξουσία. Η πολιτική της ΝΔ ήταν, ανέκαθεν, και παραμένει το συνώνυμο της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής σ’ όλες τις σφαίρες και σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνει η ΝΔ αν επανέλθει στην κυβερνητική εξουσία, είτε αυτοδύναμη είναι σε συνεργασία με το δοκιμασμένο δεκανίκι της, το ΚΙΝΑΛ ή και κάποιο ενδεχομένως από τα ακροδεξιά παραμαζώματα. Το ζήτημα είναι ποιος της φούσκωσε τα πανιά, ποιος την ξέπλυνε απ’ τα αναρίθμητα ανομήματά της, ποια πολιτική τής έστρωσε το δρόμο και την έφερε ξανά τώρα στο κατώφλι της κυβερνητικής εξουσίας.

Το δρόμο για την επάνοδο της ΝΔ στην κυβερνητική εξουσία τον έστρωσε η ψευτοαριστερή και αντιλαϊκή και αντιαριστερή πολιτική όλων των χρόνων διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Του κόμματος αυτού, που κατά τα άλλα επικαλείται τώρα τον κίνδυνο επανόδου της Δεξιάς και ζητά από το λαό να μπει κάτω από τις φτερούγες του ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώσει από την παλινόρθωση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται και αποδοκιμάζει τις ψευτοθεωρίες της “χαμένης ψήφου” και τη λογική του “μικρότερου κακού”. Δεν επιλέγουμε τον ακρωτηριασμό με αναισθητικό, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή χωρίς αναισθητικό, όπως φιλοδοξεί να κάνει η ΝΔ.

Αρνούμαστε τον ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, της νεολαίας, όλου του λαού. Ούτε ΝΔ - ούτε ΣΥΡΙΖΑ. Για μια πραγματική Αριστερά, αυτό είναι το μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ, το δικό μας κάλεσμα μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Δεν εκχωρούμε την υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στους υπονομευτές τους, στις κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος.

Δεν εκχωρούμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και την υπόθεση της εθνικής ανεξαρτησίας στις δυνάμεις της υποτέλειας, στους ευρωαμερικανόδουλους, στους εθνοκάπηλους και πατριδέμπορους.

Δεν εκχωρούμε την υπεράσπιση της υπόθεσης του σοσιαλισμού στους παντός είδους αναθεωρητές, που έχουν αποδειχτεί στην πράξη συνένοχοι στο έργο της δυσφήμησης του σοσιαλισμού και της κατεδάφισής του, όπως και στο έργο της διαστρέβλωσης και παραχάραξης όλης της ιστορίας του ελληνικού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Το Μ-Λ ΚΚΕ έχει πολύχρονη δράση και παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου. Εχει βαθιές ρίζες στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα της Ελλάδας και αδιάλειπτη συμβολή στους αγώνες για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αμετάθετος στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση του κινήματος πάνω σε συνεπείς ταξικές βάσεις και ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις. Είναι η ανασύνταξη των αγωνιστικών δυνάμεων, η ανασύσταση μιας πραγματικής Αριστεράς, που θα υπερασπίζει τις άμεσες και ζωτικές λαϊκές διεκδικήσεις, επιδιώκοντας σταθερά την ανύψωσή τους ως το επίπεδο του παλλαϊκού αγώνα, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Στηριζόμαστε και στηρίζουμε για το σκοπό αυτό, πριν απ’ όλα, τον μαζικό λαϊκό εξωκοινοβουλευτικό αγώνα. Ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στην αντιλαϊκή εξουσία των κλικών της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων ιμπεριαλιστών, προστατών, συνεταίρων και κηδεμόνων της. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, για να ανοίξει ο δρόμος στη σοσιαλιστική αναγέννηση της πατρίδας μας.


NEWSLETTER