Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 10:48

Συναντήσεις Μαντά για υδροπλάνα σε Καλαμάτα, Πύλο και Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την

 

“Η Καλαμάτα, η Πύλος και η Καρδαμύλη αποτελούν ασφαλώς ελκυστικές περιοχές για τις εταιρείες διαχείρισης υδατοδρομίων” σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της “Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.” Νικόλαο Χαραλάμπους.

Οπως μάλιστα αναφέρει σε ανακοίνωσή του “για την Καλαμάτα και την Πύλο έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες αδειοδότησης, με αυτή της Πύλου να έχει προχωρήσει αρκετά, έτσι ώστε μόλις ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο να είναι σε θέση άμεσα να δρομολογηθεί η ανάπτυξή τους”.

Ο κ. Μαντάς παράλληλα σημείωσε: “Με τον κ. Χαραλάμπους συμφωνήσαμε ότι η Κυπαρισσία αποτελεί επίσης μια σημαντική περιοχή, η οποία πρέπει να ενταχθεί στον σχεδιασμό των εταιρειών διαχείρισης και ανάπτυξης υδατοδρομίων, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του λιμανιού αλλά ιδιαίτερα τη γεωγραφική του θέση, στοχεύοντας στην τουριστική διασύνδεσή της κυρίως με τα νησιά του Ιονίου”.

Και συνέχισε: “Ολα τα παραπάνω για να υλοποιηθούν απαιτείται αγαστή συνεργασία μεταξύ των αυτοδιοικήσεων πρώτου και δεύτερου βαθμού, των λιμενικών ταμείων και του κράτους. Πάνω από όλα όμως απαιτείται η ιδιωτική πρωτοβουλία, που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού να σχεδιάσει και να δημιουργήσει, ειδικά τουριστικά προγράμματα, που θα αξιοποιήσουν τη νέα αυτή δυνατότητα ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος.

Ηδη το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο, που θα επιτρέπει τη δημιουργία υδατοδρομίων στη χώρα μας, κάτι που εδώ και χρόνια επιμελώς η προηγούμενη κυβέρνηση έκρυβε στα συρτάρια της.

Στόχος είναι του χρόνου το καλοκαίρι να ξεκινήσουν τις πτήσεις τους τα πρώτα υδροπλάνα στη χώρα μας".α