Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 14:41

Η Νάντια για αλλαγές στην αυτοδιοίκηση

Γράφτηκε από την

 

Η παρούσα αλλαγή στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί δυναμίτη στη λειτουργία της αντιπροσωπευτικότητας της κοινωνίας μας, υπό το πρόσχημα της «κυβερνησιμότητας» των δήμων”, τόνισε η βουλευτής Β2 Δυτ. Τομέα Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα.

Επεσήμανε ότι “η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά σε αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο, οι οποίες καταρχήν είναι θετικές, δεν αποφεύγει όμως στην παράγραφο 3 του νομοσχεδίου να διολισθήσει στη λογική «νόμος και τάξη»”. Σύμφωνα με τη βουλευτή, “το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στις αρνητικές καταστάσεις στα ΑΕΙ, έχει ήδη προτείνει την επαναφορά σε ισχύ του άρθρου 3 του Ν. 4009/2011. Διάταξη που προστατεύει πλήρως κατά το Σύνταγμά μας την ελεύθερη διδασκαλία, την έρευνα, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες”.

Τέλος, όσον αφορά τις αλλαγές στον τομέα της Δικαιοσύνης, η Ν. Γιαννακοπούλου σημείωσε: “Εμείς θα εμμένουμε στην άποψή μας πως σε ό,τι αφορά στην ποινική νομοθεσία, υπάρχει σοβαρός λόγος να επανεξεταστούν και να διορθωθούν μια σειρά από διατάξεις -ιδίως του ΠΚ. Διατάξεις που μπορούν να έχουν επικίνδυνες ή αδικαιολόγητα ευμενείς συνέπειες για δράστες βαριών εγκλημάτων, πράξεις τρομοκρατίας κ.ά. Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με συνοπτικές, νομοθετικές διαδικασίες. Γιατί οποιαδήποτε αλλαγή στην ποινική νομοθεσία, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ασφάλειας των πολιτών, θα πρέπει να τύχει ευρείας διαβούλευσης και να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή πολιτική αποδοχή”.