Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 15:41

Στην Επιτροπή Ισότητας η Νάντια Γιαννακοπούλου

Γράφτηκε από την

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής τοποθετήθηκε η βουλευτής Β2 Δυτ. Τομέα Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου, τονίζοντας τον σοβαρό ρόλο που έχει να επιδείξει η εν λόγω επιτροπή όσον αφορά το αντικείμενό της και το έργο της όπου έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί και να λειτουργήσει.

«Αποτελεί ένα πεδίο, στο οποίο το πολιτικό σύστημα της χώρας μας μπορεί να επιδείξει δείγματα συναίνεσης, συνεννόησης και να αποτελέσει ένα πολύ θετικό εφαλτήριο, για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα ανισότητας λόγω φύλου, λόγω ηλικίας, να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της νεολαίας και βεβαίως τα μείζονα θέματα που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα του ανθρώπου στη χώρα μας, που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό θέμα, με θέματα ρατσισμού και άλλα τα οποία βλέπουμε στον καθημερινό δημόσιο διάλογο και είναι πάρα πολύ σοβαρά».

Σύμφωνα με τη βουλευτή Β2 Δυτ. Τομέα Αθήνας, είναι πάρα πολύ μεγάλο το εύρος της δουλειάς την οποία έχουν όλοι οι βουλευτές ανεξαιρέτως να καταβάλουν και το στοίχημα το οποίο έχει η επιτροπή να επιτύχει και να φέρει εις πέρας είναι να μπορέσει με συναίνεση και ενωμένο το πολιτικό σύστημα να δώσει απαντήσεις, προτάσεις συγκεκριμένες για να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά: «Το προκάλυμμα ισότητας το οποίο υπάρχει και η οποία είναι θεσμοθετημένη, κατοχυρωμένη, καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Από 17 ποσοστιαίες μονάδες και αυτό το διαβάζω από τα στοιχεία που έχω μπροστά μου, εμφανίζονται αυξημένες οι αναφορές για διάκριση λόγω φύλου στη φετινή έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη».