Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 19:34

Ερώτηση Γιαννακοπούλου για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι σε οριακό σημείο σε ό,τι αφορά την επάρκεια σε ιατρικό προσωπικό, με τους υπάρχοντες γιατρούς να μην επαρκούν για την κάλυψη όλων των εφημεριών σε βασικές ειδικότητες”.

Αυτό τονίζει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου σε ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Εχοντας ακούσει τις αναφορές του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου εκφράζει την αγωνία της και συγκεκριμένα αναφέρει πως “αυτό που ζητάει το ιατρικό προσωπικό από τη διοίκηση είναι άμεσες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στις βασικές ειδικότητες, τουλάχιστον ένας παθολόγος, δύο χειρουργοί, ένας νεφρολόγος, ένας καρδιολόγος και ένας παιδίατρος. Οι ιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο σε κέντρο υγείας. Πρέπει η διοίκηση του νοσοκομείου, το υπουργείο Υγείας, η νέα κυβέρνηση άμεσα να κινητοποιηθούν και να το στηρίξουν, αν θέλουν να λειτουργεί ως νοσοκομείο. Η υγεία για εμάς στο Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το πιο νευραλγικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Κανένας νομός και κανένας πολίτης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν πολίτης δεύτερης κατηγορίας”.

Μεταξύ των ερωτημάτων προς τον υπουργό επισημαίνει: “Για ποιο λόγο δεν έχει μεριμνήσει το υπουργείο σας στην άμεση στελέχωση του νοσοκομείου και στην οικονομική ενίσχυσή του, αλλά διακινδυνεύει να θρηνήσουμε θύματα με το να διακομίζονται σοβαρά ασθενείς σε γειτονικά νοσοκομεία; Με ποιον τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να αντεπεξέλθει στα σοβαρότατα ζητήματα έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο; Σκοπεύει η κυβέρνηση και το υπουργείο σας να προχωρήσει σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση του νοσοκομείου και στην άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού; Κι αν ναι, σε τι χρονικό ορίζοντα;”.