Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 09:56

Χρυσομάλλης στη Βουλή: “Ευθύνη Πολάκη η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας” (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης στη Βουλή: “Ευθύνη Πολάκη η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας” (βίντεο)

 

“Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Παύλος Πολάκης”, σημείωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης στην τοποθέτησή του, κατά την ακρόαση των νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και τη διατύπωση γνώμης στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διευκρίνισε ότι “με ευθύνη του κ. Πολάκη και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ψηφίστηκε το άρθρο 129 του Ν. 4600/2019, με το οποίο δινόταν η δυνατότητα αλόγιστης μετακίνησης γιατρών μεταξύ νοσηλευτικών μονάδων του ίδιου νομικού προσώπου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το πρόβλημα που δημιουργούσε στη λειτουργία των μονάδων”.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Μεσσηνίας στηλίτευσε την ωραιοποιημένη κατάσταση που προσπάθησε να περιγράψει ο κ. Πολάκης σε σχέση με τα νοσοκομεία της χώρας και αναφερόμενος στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας είπε ότι αντιμετωπίζει ένα μπαράζ παραιτήσεων γιατρών, λόγω συνθηκών.

Ο κ. Χρυσομάλλης υπογράμμισε τη μεγάλη ανάγκη για τη ψηφιοποίηση του κόστους των κλινικών των νοσοκομείων στο πλαίσιο της αξιολόγησης γιατρών και κλινικών, μια πρόταση που απέσπασε θετικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους βουλευτές και τους νέους διοικητές. Η ψηφιοποίηση θα επιτρέψει τη σύγκριση κόστους των ιατρικών πράξεων ανά νοσοκομείο, νομό και βέβαια ανά γιατρό, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο στην ορθή αξιολόγηση των γιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων χωρίς εκπτώσεις για την υγεία των πολιτών. Τέλος, απευθυνόμενος στο νέο διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. επεσήμανε την υψηλή προτεραιότητα που πρέπει να έχει στην ατζέντα του το ζήτημα του ιατρικού τουρισμού, ειδικά για τη Μεσσηνία.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER