Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 09:13

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ: Εθνική στρατηγική για το ελαιόλαδο

Γράφτηκε από την
Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ: Εθνική στρατηγική για το ελαιόλαδο

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ., σχετικά με την πιστοποίηση της ανώτερης ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου και την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τον ελαιοκομικό τομέα. Μεταξύ αυτών είναι και ο Λάκωνας βουλευτής Θανάσης Δαβάκης.

Στην ερώτηση που υπογράφει και ο κ. Δαβάκης σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η ανώτερη ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου είναι αναμφισβήτητη και προσδίδει το συγκριτικό πλεονέκτημα στο προϊόν της πατρίδας μας έναντι άλλων ανταγωνιστριών χωρών στην παγκόσμια αγορά του ελαιολάδου. Πρόσφατη έρευνα του επίκουρου καθηγητή κ. Προκόπη Μαγιάτη του Τμήματος Φαρμακογνωσίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό».

Οι βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν, ανάμεσα στα άλλα, τον υπουργό: 

«Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη χάραξη εθνικής στρατηγικής στον ελαιοκομικό τομέα; Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σε εθνικό επίπεδο για την πιστοποίηση και ταυτοποίηση των ελληνικών ελαιολάδων αναφορικά με τις ιδιότητές τους και τα νέα δεδομένα και για την αναγραφή των συστατικών τους στη συσκευασία ως πρόσθετα κριτήρια ποιότητας; Πώς σκοπεύει το υπουργείο να αξιοποιήσει τα συμπεράσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που προσδίδουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο εθνικό μας προϊόν, προς όφελος του προϊόντος, της αλυσίδας παραγωγής και της εθνικής οικονομίας;».

 

 


NEWSLETTER