Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 10:12

Ερώτηση Χαρίτση για αξιοποίηση στρατοπέδου της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Χαρίτση για αξιοποίηση στρατοπέδου της Καλαμάτας

 

Απαντήσεις για το στρατόπεδο Καλαμάτας, για το τι μέλλει γενέσθαι και κυρίως για την αξιοποίησή του, ζητεί ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή του στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αρχικά αναφέρει ότι «η συζήτηση για την αναδιοργάνωση των στρατιωτικών υπηρεσιών στο Νομό Μεσσηνίας έχει ξεκινήσει σχεδόν προ 20ετίας” και αφού καταγράφει το κλείσιμο και την επαναλειτουργία του στρατοπέδου, παρατηρεί: “Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2018, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης των στρατοπέδων και στρατιωτικών υπηρεσιών του Νομού Μεσσηνίας και υπό το πρίσμα των γνωματεύσεων του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η παύση λειτουργίας του στρατοπέδου "Παπαφλέσσα"».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρίτσης αναφέρεται στην πρόσφατη επιστολή του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας περί διατήρησής του «για στρατιωτικούς σκοπούς και μόνο», και στην ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλου που ζητεί τη συνέχιση της λειτουργίας του, με κύριο στόχο την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων. Επισημαίνει πως «στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν τα σχετικά δημοσιεύματα του μεσσηνιακού Τύπου, εντείνοντας το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από το ζήτημα» και ότι «μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σαφής τοποθέτηση από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το αν θα υλοποιήσει την απόφαση του 2018 για το στρατόπεδο και τις μονάδες που λειτουργούν εκεί και ότι το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ένα πρώτο κύκλο συζητήσεων για την αξιοποίηση του στρατοπέδου μεταξύ των τοπικών φορέων της Καλαμάτας».

Ο κ. Χαρίτσης ρωτά τον υπουργό:

«1. Τι μέλλει γενέσθαι τελικά με το στρατόπεδο Καλαμάτας; Θα εφαρμοστεί το σχέδιο ανασυγκρότησης για την παύση της λειτουργίας του στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 ή σκοπεύετε να τροποποιήσετε την σχετική απόφαση;

2. Στην περίπτωση που δεν ανασταλεί η παύση λειτουργίας του στρατοπέδου, σκοπεύει η κυβέρνηση της Ν.Δ. να προχωρήσει σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, το στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής, αλλά και τη δημοτική αρχή με στόχο να διερευνηθούν οι τρόποι αξιοποίησης του στρατοπέδου και των εγκαταστάσεών του;».


NEWSLETTER