Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 20:49

Αναφορά Πετράκου στη Βουλή για τις πυρκαγιές λόγω του δικτύου της ΔΕΗ στην Κορώνη

Γράφτηκε από την
Αναφορά Πετράκου στη Βουλή για τις πυρκαγιές λόγω του δικτύου της ΔΕΗ στην Κορώνη

Προς το Προεδρείο της Βουλής

27/8/2012



ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κο Υπουργό:

Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση πυρκαγιών στην ΔΕ Κορώνης από το δίκτυο μεταφοράς ρεύματος της ΔΕΗ»

 

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πετράκος Αθανάσιος κατάθεσε ως αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος προς το Γραφείο της ΔΕΗ περιοχή Καλαμάτας, με την οποία διαμαρτύρεται διότι λόγω έλλειψης συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ έχουν εκδηλωθεί το έτος 2012 πέντε πυρκαγιές στην αγροτική περιοχή Ρίο ή Παπάρα της Τοπικής Κοινότητας Κορώνης. Με την αναφορά ζητείται να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ ώστε να σταματήσουν να εκδηλώνονται πυρκαγιές λόγω μη συντήρησης του δικτύου.



Ο Καταθέτων βουλευτής

Πετράκος Αθανάσιος



 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΟΡΩΝΗ 24/08/2012

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ Αριθμ. πρωτ.: 18051

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Κύριοι,

Στην ΔΕ Κορώνης του Δήμου Πύλου - Νέστορος και ειδικά στην Τ.Κ. Κορώνης και κυρίως σε αγροτικές περιοχές, τα τελευταία χρόνια, εκδηλώνονται πυρκαγιές από το δίκτυο μεταφοράς ρεύματος της ΔΕΗ, λόγω της μη συντήρησής του.

Υπάρχουν μαρτυρίες δημοτών και κατοίκων, «ου είδαν να αναπηδούν σπινθήρες, με συνέπεια την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Επειδή φέτος, το έτος 2012, έχουν καταγραφεί ήδη πέντε (5) πυρκαγιές στην περιοχή Ρίο ή Παπάρα Κορώνης, με αποτέλεσμα να έχουν καεί σταφίδες, ελιές και αγροτόσπιτα, και να απειλείται η ζωή και η περιουσία συμπολιτών μας, ζητάμε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο δίκτυό σας, ώστε να μην εκδηλωθούν πυρκαγιές στο εξής.

Ο δήμος μας, θα σας παράσχει κάθε διευκρίνιση και θα σας υποδείξει το κομμάτι εκείνο του δικτύου σας που χρήζει συντήρησης.

 


NEWSLETTER