Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 14:40

Αλ. Χαρίτσης: Ξεκινάμε μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας με την κοινωνία

Γράφτηκε από την
Αλ. Χαρίτσης: Ξεκινάμε μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας με την κοινωνία

«Ξεκινάμε μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας με την κοινωνία, με αρχή την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5». Όπως ανέφερε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπόθεση μόνο της ηγεσίας, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται την ανάγκη συμπόρευσης μαζί μας για να πυκνώσουν οι γραμμές αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και για να διαμορφώσουμε μια διαφορετική, προοδευτική πορεία για τη χώρα».

 Ο κ. Χαρίτσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ για πολιτικές με «σαφές ταξικό, πολιτικό και κοινωνικό στίγμα» με «μεροληψία της υπέρ των λίγων, υπέρ των ισχυρών και των πλουσίων». Τόνισε ότι στον αντίποδα «όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των ασθενέστερων» και πως «μέσα από την εφαρμογή ενός προγράμματος, το οποίο είχε και επώδυνες πτυχές, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την κοινωνία και την οικονομία από τα μνημόνια, με αποτέλεσμα δέκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας και νέες επενδύσεις».

Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «εκεί όπου καταστροφολογούσε για την ελληνική οικονομία, έρχεται τώρα να πανηγυρίσει και να οικειοποιηθεί την προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα». «Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αθετήσει πολλές από τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά και ταυτόχρονα ανοίγει πολλά επικίνδυνα μέτωπα, όπως στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, στην υπόθεση της ΔΕΗ, αλλά και σε ό,τι αφορά στον δημοσιονομικό χώρο», πρόσθεσε για να σημειώσει: «Δεν μπήκε καν η ΝΔ στη διαδικασία να συζητήσει τον μηχανισμό μείωσης των πλεονασμάτων, στερώντας δισεκατομμύρια από τις τσέπες των πολιτών, αφού δεν θα προχωρήσουν τα δρομολογημένα από τον ΣΥΡΙΖΑ μέτρα ελάφρυνσης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να επισημαίνει αυτούς τους κινδύνους και είναι παρών για να ασκήσει μια τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, παραπέμποντας και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.


NEWSLETTER