Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 07:53

Συναντίληψη Χαρίτση - Καραμανλή για Καλαμάτα - Ριζόμυλος και παραχώρηση αεροδρομίου

Γράφτηκε από την

 

Σε κλίμα θετικό και συναντίληψης διεξήχθη χθες η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή με τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον τέως υπουργό Εσωτερικών ότι όσον αφορά τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη υπάρχει κυβερνητική πρόθεση να προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση και την κατασκευή και συνεχίζει να ακολουθείται ο σχεδιασμός, που είχαν εισηγηθεί οι υπηρεσιακοί παράγοντες κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Χαρίτσης μάλιστα υποδέχθηκε με ικανοποίηση την παραπάνω ενημέρωση και εξέφρασε παράλληλα τη διαθεσιμότητά του, εάν του ζητηθεί, να επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να εξακριβώσει ότι ισχύει κανονικά η πίστωση των 50 εκατ. που είχε εξασφαλιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ και η οποία αφορά τη δημόσια συμμετοχή στη ΣΔΙΤ.

Τέλος ο κ. Καραμανλής επανέλαβε στον Μεσσήνιο βουλευτή την πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού για την πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρήσει σε ιδιώτη μόνο του το αεροδρόμιο Καλαμάτας, κάτι που όπως φαίνεται βρήκε σύμφωνο και τον κ. Χαρίτση, αφού όπως φέρεται να επεσήμανε, έχει και αυτός την ίδια άποψη λόγω της σημαντικής ανάπτυξης και του αντίστοιχου επενδυτικού ενδιαφέροντος που υπάρχει.