Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 16:44

Χρυσομάλλης: “Η κοινή λογική στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο”

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης: “Η κοινή λογική στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο”

 

“Νομοσχέδιο της κοινής λογικής” χαρακτήρισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, μιλώντας στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οπως τόνισε, πρόκειται για “ένα νομοσχέδιο που δίνει λύσεις και σταματά την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών, που έκαναν το «λάθος» να θέλουν να επενδύσουν το υστέρημά τους στη χώρα τους. Σε μια χώρα που οι άμεσες ξένες επενδύσεις αναλογούν στο 1,9% του ΑΕΠ και έχουν μειωθεί πολύ περισσότερο από 60% την τελευταία δεκαετία, οι διατάξεις του νομοσχεδίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι αναμενόμενες διορθωτικές κινήσεις για να μπουν οι βάσεις, ώστε να εισέλθει η χώρα σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης και να αποκαταστήσει την κανονικότητά της, ειδικά έπειτα από 4,5 χρόνια ιδεοληπτικών πολιτικών της παράταιρης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”. Επισήμανε ότι “αντιβαίνει στην κοινή λογική σε μία τέτοια χώρα, όπως η Ελλάδα, να λιμνάζουν 2.500 επενδυτικά σχέδια επί χρόνια σε δημόσιες υπηρεσίες προς έγκριση ολοκλήρωσης. Αυτά απελευθερώνουμε με το νομοσχέδιο. Επενδυτικά σχέδια, που σημαίνουν δουλειές, έσοδα για το κράτος, ανάπτυξη. Επενδυτικά σχέδια που δεν αφορούν μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε ολιγάρχες, ούτε βέβαια έχουν στον πυρήνα τους την εφαρμογή ενός εργασιακού μεσαίωνα”. Σημείωσε ότι με “το νομοσχέδιο η χώρα κάνει το βήμα προς την ορθή εποπτική, επιτελική λειτουργία του κράτους, αντιμετωπίζεται η Λερναία Υδρα της γραφειοκρατίας, που κοστίζει και χρόνο και χρήμα στους συμπολίτες μας επενδυτές, επιταχύνεται η δικαστική διαδικασία με την υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση και επίδοση δικογράφων και άλλων εγγράφων στα διοικητικά δικαστήρια και στο ΣτΕ, αντιμετωπίζεται δραστικά η τεράστια καθυστέρηση των δημοσίων υπηρεσιών να απαντούν σε επενδυτικά αιτήματα”. Χαρακτήρισε, δε, απολύτως αναγκαία την καθιέρωση του ενιαίου ψηφιακού χάρτη, που θα ξεκαθαρίσει το τι επιτρέπεται και πού για όποιον θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας ο Μίλτος Χρυσομάλλης τόνισε: “Για εμάς ο στόχος είναι ένας: Καλά αμειβόμενες δουλειές για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Ελληνες και η μερική απασχόληση δεν εξυπηρετεί αυτόν τον στόχο. Αντίθετα, κρατάει σε ομηρία τα όνειρα των νέων αυτής της χώρας. Επομένως, κάθε κίνητρο προς την πλήρη απασχόληση είναι η ελπίδα κάθε νέου για την επίτευξη των ονείρων του”.


NEWSLETTER