Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 18:34

Ουσιαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητεί ο Χρυσομάλλης

Γράφτηκε από την

 

"Ο ανθρωπισμός της Αριστεράς πνίγηκε στις λάσπες της Ειδομένης και στα χιόνια της Μόριας" είπε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την παροχή ασύλου.

Σε άλλο απόσπασμα της ομιλίας του ο κ. Χρυσομάλλης είπε: «Η αλήθεια είναι ότι ο πόλεμος στη Συρία και οι προσφυγικές ροές υπήρχαν από το 2012, μόνο που τότε ήταν ελεγχόμενες, γιατί υπήρχε μια σοβαρή, στιβαρή πολιτική στο ζήτημα από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ηξεραν όλοι ότι στην Ελλάδα δεν θα έβρισκαν αυτό που η δικιά σας πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε το 2015, ότι “ελάτε όλοι στην Ελλάδα, να λιαστείτε στις πλατείες μας και μετά να εξαφανιστείτε”, δηλαδή να φτάσετε στην Ευρώπη. Δεν υπολογίσατε ότι η Ευρώπη όχι μόνο μας έκλεισε τα σύνορα αλλά με τις εξυπνάδες του τότε συγκυβερνήτη σας, του κ. Καμμένου, ότι θα στείλετε τζιχαντιστές στην Ευρώπη, άρχισαν πλέον να μας αντιμετωπίζουν πιο σκληρά, με αποτέλεσμα να γίνει αυτήν τη στιγμή η χώρα μας μια αποθήκη ψυχών. Αυτό είναι το πρόβλημα που κληρονομήσαμε από εσάς και αυτό το πρόβλημα πρέπει να διαχειριστούμε, με εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις ασύλου να εκκρεμούν, να μην ξέρουμε αυτήν τη στιγμή ποιος είναι στη χώρα, πού βρίσκεται ή πού θέλει να πάει».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας δήλωσε πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντιμετωπίζει ουσιαστικά το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα, μας κάνει ξανά μια χώρα κανονική, μια χώρα με σοβαρή μεταναστευτική πολιτική: «Με αυτό το νομοσχέδιο διαμορφώνεται πλέον στο τόπο μας μια σοβαρή πολιτική, διαχωρίζεται ο πρόσφυγας από τον παράνομο μετανάστη. Και επειδή άκουσα και πριν πολλούς συναδέλφους της Αριστεράς να λένε ότι δεν υπάρχει λαθρομετανάστης, επιτρέψτε μου να πω το εξής: ναι, λαθραίος άνθρωπος δεν υπάρχει, λαθραίος μετανάστης όμως υπάρχει, όπως υπάρχει λαθραίος αναγνώστης και λαθραίος επιβάτης!».