Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 12:16

Συνέχιση της λειτουργίας και περεταίρω ενδυνάμωση του Πρωτοδικείου Γυθείου ζητεί ο Δαβάκης

Γράφτηκε από την

Τη συνέχιση της λειτουργίας και την περαιτέρω ενδυνάμωση του Πρωτοδικείου Γυθείου, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή ο Λάκωνας βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης με αφορμή σχετικές προτάσεις που κάνουν λόγω για κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, καλώντας την πολιτική ηγεσία να δεσμευθεί για την μη κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου, που εξυπηρετεί δικαστικά το σύνολο σχεδόν της Νότιας Λακωνίας.

Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

Με έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο με τίτλο «Καλλικράτης και στη Δικαιοσύνη ;» του Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γεωργίου Μικρούδη, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στον δικτυακό τόπο «dikastis.gr», στο οποίο μεταξύ άλλων προτείνει την κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου.

Το Πρωτοδικείο Γυθείου, το οποίο λειτουργεί στην έδρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, το Γύθειο, αποτελεί νευραλγική δικαστική υπηρεσία και εξυπηρετεί ολόκληρη τη Νότια Λακωνία. Για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη όχι μόνον η συνέχιση της λειτουργίας του αλλά και η περαιτέρω ενδυνάμωση και ενίσχυση του με προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι πέντε κενές θέσεις που υπάρχουν σήμερα επί συνόλου έντεκα οργανικών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε, κινείται και η ανακοίνωση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνου Μαργέλη ο οποίος και χαρακτηρίζει ως «ανιστόρητες» τις προαναφερθείσες προτάσεις του Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γεωργίου Μικρούδη, που κάνουν λόγο για κατάργηση των Πρωτοδικείων Γυθείου και Κυπαρισσίας που υπάγονται στο Εφετείο Καλαμάτας καθώς και την συγχώνευση των Εφετείων Καλαμάτας και Ναυπλίου σε ένα με έδρα την Τρίπολη.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός :

Δεσμεύεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Πρωτοδικείου Γυθείου ;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ενίσχυση και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στο Πρωτοδικείου Γυθείου ;

 

Από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή Λακωνίας


NEWSLETTER