Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 18:58

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τον Ποινικό Κώδικα

Γράφτηκε από την
Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τον Ποινικό Κώδικα

“Θέλουμε έναν Ποινικό Κώδικα δίκαιο κι όχι τιμωρό κι οφείλουμε να αντιληφθούμε πως επειδή οι κοινωνικές συνθήκες αλλάζουν, έτσι και οι Κώδικες πρέπει να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα”.

Αυτό τόνισε η Μεσσήνια Νάντια Γιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής της Β’ Αθηνών στο Δυτικό Τομέα, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί τροποποίησης Ποινικού Κώδικα, Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις.

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, η βουλευτής παρατήρησε πως “προτιμήσατε να συμπυκνώσετε μόλις σε δέκα άρθρα τροποποιήσεις υπερδιπλάσιων διατάξεων τόσο του Ποινικού Κώδικα όσο και του Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας, κάτι που συνιστά για άλλη μία φορά δείγμα κακής νομοθέτησης από την κυβέρνηση. Ειδικά με το άρθρο 7, όπου έχετε πάνω από 60 αλλαγές στον ΚΠΔ σε ένα άρθρο. Γιατί το κάνατε αυτό; Σίγουρα όχι τυχαία. Ενσωματώνετε στα ίδια άρθρα αναγκαίες τροποποιήσεις ή ενσωματώσεις ευρωπαϊκών οδηγιών, που εμφανώς θα υπερψηφίζαμε, μαζί με διατάξεις που όχι μόνο πάσχουν νομικά, αλλά καταδεικνύουν τη συντηρητική αντιμετώπισή σας σε ζητήματα Δικαίου”.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, η Ν. Γιαννακοπούλου σημείωσε: “Για εμάς η δικαιοσύνη όταν δεν προσκρούει σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας και όταν δεν αντιτίθεται στις αρχές του νομικού φιλελευθερισμού, δεν συγχωρεί καμία πολιτική αντιπαράθεση. Ομως, εδώ με τον τρόπο που φέρνετε τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, αποδεικνύεται δυστυχώς ότι αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος, όπως θέλετε -λέτε- να εγκαθιδρύσετε, αλλά παλιά καλή βαλκανική Δεξιά”.


NEWSLETTER