Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 19:09

Ερώτηση Χαρίτση για πρόληψη δασικών πυρκαγιών

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Χαρίτση για πρόληψη δασικών πυρκαγιών

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιπυρική προστασία και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με 37 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση ο υπουργός καλείται να απαντήσει πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου δράσης της εθνικής στρατηγικής για τα δάση, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε τη χρηματοδότηση με 140 εκ. ευρώ των δασικών υπηρεσιών και την πρόσληψη 550 δασολόγων και δασοπόνων για την ενίσχυσή τους. Ερωτάται, επίσης, ο υπουργός για το πώς θα αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που απασχολήθηκαν στην αντιπυρική προστασία την προηγούμενη περίοδο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο έγκαιρος προγραμματισμός των δράσεων ενίσχυσης των δασικών υπηρεσιών με προσωπικό και πόρους αποτελεί προϋπόθεση για να θωρακιστεί η χώρα μας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του Αλ. Χαρίτση, στις νέες συνθήκες που δημιουργεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής -στον Ν. Μεσσηνίας φέτος είχαμε αύξηση των πυρκαγιών και συνολικά 600 στρέμματα καμένων εκτάσεων- είναι επιτακτική η ανάληψη δράσεων για την πρόληψη των πυρκαγιών. Κάθε καθυστέρηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον, τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και την τοπική οικονομία.


NEWSLETTER