Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 19:46

Ομιλία Χρυσομάλλη για συνταγματική αναθεώρηση

Γράφτηκε από την
Ομιλία Χρυσομάλλη για συνταγματική αναθεώρηση

 

Εμείς είμαστε αυτοί που αποδίδουμε στον ελληνικό λαό ένα ισορροπημένο Σύνταγμα, με ουσιαστικές αλλαγές σε κρίσιμα θέματα, που απειλούσαν μέχρι σήμερα τη σταθερότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας μας”.

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Παρατήρησε ότι η ατολμία της προηγούμενης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε εκτός αναθεώρησης διατάξεις τις οποίες περίμενε η κοινωνία, όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα θέματα δάσους και περιβάλλοντος, στιγματίζει αυτή την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική και πολιτική διαδικασία, που πραγματοποιείται για τρίτη φορά στα 45 χρόνια της μεταπολίτευσης.

Σχετικά με τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος της μειοψηφίας να συστήνει πλέον εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι είναι μια πρόταση που αυξάνει τη δημοκρατία στο Κοινοβούλιο, ειδικά μετά τις αντιδημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ζήσαμε 4,5 χρόνια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. “Είναι γνωστό πως εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσατε να σπιλώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, πως στήσατε “δίκες της Μόσχας”, παρακάμπτοντας κάθε συνταγματική και νομοθετική διάταξη… Δεν επιτρέψατε να διερευνηθούν τα έργα και οι ημέρες σας. Καταπατήσατε τα δικαιώματα της μειοψηφίας, ευτελίσατε ανθρώπους εντός και εκτός Βουλής, χωρίς να ξεστομίσετε για όλα αυτά ούτε μία συγγνώμη. Αυτήν την τυραννία της πλειοψηφίας, όπως πολύ εύγλωττα χαρακτήρισε ο Αλεξίς ντε Τοκβίλ, την διορθώνουμε σήμερα στο πνεύμα του Συντάγματος της Βαϊμάρης”.

Κλείνοντας, ο Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για εθνικά θέματα. “Εδώ είναι να γελάει κανείς Μιλάτε εσείς για δημοψηφίσματα, όταν ψηφίζατε την κάκιστη Συμφωνία των Πρεσπών, διαλύοντας τα κόμματα, κάνοντας πλήθος μετεγγραφών βουλευτών, υβρίζοντας τον ελληνικό λαό που συμμετείχε μαζικά σε συλλαλητήρια, χρησιμοποιώντας βία και χημικά και προβαίνοντας σε προληπτικές συλλήψεις πολιτών. Τότε δεν υπήρχε λόγος δημοψηφίσματος επειδή το “Oχι” υπερέβαινε το 70%-80%; Τότε για εσάς ήταν ανώριμος ο ελληνικός λαός. Και έχετε το πολιτικό θράσος να προτείνετε δημοψήφισμα για τα εθνικά θέματα, εσείς που έχετε ευτελίσει κάθε έννοια δημοψηφίσματος, όπως με εκείνο το ανεκδιήγητο δημοψήφισμα του 2015, τότε που παίξατε τη χώρα στα ζάρια. Αυτή είναι η διαφορά μας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είσαστε, αυτοί δεν είμαστε. Αλλο Αλέξης Τσίπρας, άλλο Κυριάκος Μητσοτάκης!” κατέληξε.


NEWSLETTER