Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 16:10

Υποσχέσεις Μιχαηλίδου σε Μαντά για τα σχολικά γεύματα

Γράφτηκε από την
Υποσχέσεις Μιχαηλίδου σε Μαντά για τα σχολικά γεύματα

Παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος με τα σχολικά γεύματα που διατίθενται στα δημοτικά της Καλαμάτας, πραγματοποίησε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς σε συνάντηση που είχε χθες με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: “Ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην υφυπουργό το ζήτημα που έχει προκύψει στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2019-2020 και πιο συγκεκριμένα, με την εξαίρεση 17 δημοτικών σχολείων και των μαθητών τους από αυτό. Ειδικότερα, ο κ. Μαντάς ενημέρωσε την κ. Μιχαηλίδου ότι το ζήτημα ανέκυψε διότι εσφαλμένα θεωρήθηκε ότι η επέκταση του προγράμματος έχει δύο σκέλη: Αφενός την αυτόματη συνέχιση για τα 17 δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν πέρυσι και αφετέρου την ανάγκη για προσθήκη μόνο των επιπλέον 12 δημοτικών σχολείων που δεν συμμετείχαν πέρυσι. Ετσι για το σχολικό έτος 2019-2020 δηλώθηκαν μόνο τα επιπλέον σχολεία, με αποτέλεσμα μόνον αυτά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ τα 17 που συμμετείχαν πέρυσι, εξαιρέθηκαν. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έγινε αντιληπτό σχετικά γρήγορα, ωστόσο δεν δρομολογήθηκε κάποια λύση έως σήμερα, διότι η σχετική ενημέρωση και αλληλογραφία διακινούνταν εντός του υπουργείου Παιδείας, ενώ αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα ήταν το υπουργείο Εργασίας, το οποίο μέχρι χθες δεν είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα”

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Από την πλευρά της η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε τον κ. Μαντά για την αναλυτική και πλήρη παρουσίαση του ζητήματος και δεσμεύθηκε ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, είτε μέσω επέκτασης του προγράμματος και στα υπόλοιπα σχολεία, είτε μέσω εσωτερικής αναπροσαρμογής του προγράμματος και βελτιστοποίησης του τρόπου διάθεσης των γευμάτων”.


NEWSLETTER