Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 13:44

Χρυσομάλλης κατά ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης κατά ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ

«Προσπαθήσατε, για άλλη μία φορά -γιατί έτσι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν τα δεδομένα και η πραγματικότητα δεν τον βολεύουν, αυτό είναι πάρα πολύ κακό για την πραγματικότητα- να χτίσετε μία εικονική πραγματικότητα, λέγοντας ότι η ΔΕΗ ήταν μία χαρά και η κακή κυβέρνηση της ΝΔ την καταστρέφει σε μόλις τέσσερις μήνες» σημείωσε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης στην τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Λέτε και εμείς προκαλέσαμε ζημιές 542 εκατ. για το 2018 ή 600 εκατ. από τις δημοπρασίες των ΝΟΜΕ. Αν είναι δυνατόν! Ποιος κυβερνούσε; Επιμείνατε μάλιστα ότι δεν ήταν δική σας επιλογή τα ΝΟΜΕ, ότι αποτελούσε τάχα δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Δηλαδή δεν διαπραγματευτήκατε εσείς το τρίτο μνημόνιο, κάποιος άλλος το διαπραγματεύτηκε! Ούτε είναι δικός σας ο Ν. 4389/2016! Κάποιος άλλος πάλι κυβερνούσε τότε! 4,5 μήνες κυβερνά η ΝΔ και 4,5 χρόνια κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ακούμε μία κριτική λες και κυβερνά η ΝΔ 8 χρόνια και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ 8 χρόνια στην αντιπολίτευση!» είπε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Χρυσομάλλης.

Παρατήρησε μάλιστα ότι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελλος προσπάθησε να πείσει τη Βουλή, καταθέτοντας μάλιστα το κείμενο της 4ης αξιολόγησης του 2014 ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ήθελε, κατ’ εντολή της τρόικας να εφαρμόσει ταυτόχρονα και τα ΝΟΜΕ και να ιδιωτικοποιήσει τη μικρή ΔΕΗ και ότι ευτυχώς που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησε την ιδιωτικοποίηση και εφάρμοσε μόνο τα ΝΟΜΕ. «Είναι τα γνωστά ψεματάκια που χρησιμοποιείτε, προσπαθώντας να αντιστρέψετε την πραγματικότητα. Ομως, τη σχετική υποσημείωση στο κείμενο που κατέθεσε την διάβασε ή ήθελε απλά να την αποσιωπήσει; Γιατί η συγκεκριμένη αναφέρει το αυτονόητο: “Τα ΝΟΜΕ θα καταργηθούν όταν η μικρή ΔΕΗ θα ιδιωτικοποιηθεί”! Γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση για να μην εφαρμόσει τα ΝΟΜΕ πήγε κατ’ ευθείαν στην ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ, την οποία εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώσατε!».

Οπως ανέφερε, το νομοσχέδιο έρχεται για να λύσει το πρόβλημα που μας κληρονόμησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με τις ιδεοληψίες της έφερε τη ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας και την ανάγκασε να πουλά ρεύμα με τιμή κάτω του κόστους και έχοντας ζημία στους ανταγωνιστές της. «Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η ιδιωτικοποίηση, που όχι απλά δεν παίρνεις ένα ευρώ, αλλά πληρώνεις τους ανταγωνιστές σου κιόλας για να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία» τόνισε.

 


NEWSLETTER