Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 13:41

Παρέμβαση Μαντά σε θεραπευτές ειδικής αγωγής

Γράφτηκε από την

Επιστολή προς τους συλλόγους θεραπευτών ειδικής αγωγής απέστειλε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, προκειμένου να βρεθεί λύση και να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο στην ειδική αγωγή.

Στην επιστολή του ο κ. Μαντάς ζητεί από τους θεραπευτές να συστήσουν ομάδα εργασίας και να καταρτίσουν από κοινού ένα ενιαίο, πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο για την ειδική αγωγή. Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, θα υπάρξει η δυνατότητα το σχέδιο αυτό να υποβληθεί προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ώστε μετά από σχετική διαβούλευση να προκύψει μια οριστική και κοινά αποδεκτή λύση.

Οπως δήλωσε ο κ. Μαντάς, «τα τελευταία χρόνια η ειδική αγωγή έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Η ευθύνη βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία χοντροκομμένα και άκομψα προσπάθησε να επιβάλει συμβάσεις και voucher στους θεραπευτές. Στην ουσία όμως δημιούργησε μια ακραία κατάσταση χωρίς εμπιστοσύνη, η οποία διατηρείται στοιχειωδώς εν ζωή μέσω 3μηνων παρατάσεων. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, γονείς και θεραπευτές συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται κάθε μέρα, μην γνωρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που είτε παιδιά αναγκάστηκαν να διακόψουν τις θεραπείες τους, είτε οικογένειες και θεραπευτές επωμίστηκαν ένα σημαντικό οικονομικό βάρος, για υπηρεσίες που το κράτος όφειλε να διασφαλίζει ότι παρέχονται στους πολίτες».

Και ο κ. Μαντάς κατέληξε λέγοντας: «Τα ίσα δικαιώματα και οι ίσες ευκαιρίες είναι στον ιδεολογικό πυρήνα μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης, όπως η δική μας. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση».

Η επιστολή του κ. Μαντά στάλθηκε στους εξής: Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών -Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ). Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοθεραπευτών - Ειδ. Παιδαγωγών (ΠΕ). Σωματείο Λογοθεραπευτών - Λογοπεδικών Ελλάδος (ΣΛΛΕ). Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιοκτητών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για Παιδιά, Εφήβους και Οικογένειες. Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών ΝΠΔΔ (ΠΣΕ).


NEWSLETTER