Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 13:45

Δαβάκης σε Δένδια: να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στις περιοχές πέριξ της Σπάρτης (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Δαβάκης σε Δένδια: να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στις περιοχές πέριξ της Σπάρτης (βίντεο)

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές γύρω από τη Σπάρτη, όπως στις Αμύκλες, την Τραπεζοντή, στο Ξηροκάμπι, τη Μαγούλα, το Λευκόχωμα κ.α. εξαιτίας κυρίως της παραβατικής συμπεριφοράς των Αθιγγάνων-Ρομά που κατοικούν στην περιοχή.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Λάκωνας βουλευτής μετέφερε στον παριστάμενο Υπουργό το κλίμα ανασφάλειας και ανομίας που επικρατεί στην περιοχή, με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας και τις λοιπές παραβατικές πράξεις που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τους Ρομά. Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον κ. Δένδια την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Λακωνίας, προκειμένου να παταχθεί η εγκληματικότητα στην περιοχή, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ορίου, είναι ανεξέλεγκτη, ο κόσμος φοβάται και να κυκλοφορήσει» είπε χαρακτηριστικά ο Λάκωνας βουλευτής μεταφέροντας στον κ. Υπουργό τις αναφορές και καταγγελίες πολιτών που κατοικούν στην περιοχή.

Κλείνοντας την πρωτομιλία του ο κ. Δαβάκης επανέλαβε την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή, με άμεσες επιχειρησιακές κινήσεις από την αστυνομία, προκειμένου να επιστρέψει και πάλι η ηρεμία, η τάξη και η ασφάλεια στους πολίτες.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Υπουργός, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Δαβάκη για την ανάδειξη του σοβαρού αυτού προβλήματος στην εθνική αντιπροσωπεία, παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος διότι κάτι τέτοιο υποδεικνύουν και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αστυνομικές αρχές, παραθέτοντας συγκεκριμένα περιστατικά που του ενεχείρησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως όπως ληστείες και διαρρήξεις οικιών, συναλλαγές ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή από Ρομά, στην περιοχή που ανέφερε ο κ.Δαβάκης.

Παράλληλα, ο κ. Δαβάκης λαμβάνοντας το λόγο, αφού ανέφερε εκτενώς τα περιστατικά ανομίας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και που οφείλονται κατά κύριο λόγο στους Ρομά, εξέφρασε την ευχή η Επίκαιρη Ερώτηση του να αποτελέσει το έναυσμα για την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, ούτως ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

Στο τέλος της συζητήσεως της Επίκαιρης Ερώτησης ο κ. Υπουργός τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται μια παθογένεια από την μη εφαρμογή του νόμου, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας εστίες ανομίας και μη εφαρμογής των νόμων, στις οποίες το κράτος μοιάζει να έχει παραιτηθεί από την άσκηση της νόμιμης κυριαρχίας του.

Υπεσχέθη τέλος ο κ.Δένδιας στον κ.Δαβάκη ότι θα δοθούν οι κατάλληλες προσωπικές εντολές και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου για σχετικούς ελέγχους.  

 

Από το Γραφείο Τύπου του Θ. Δαβάκη

Πολυμέσα

{youtube}UUeKKTzr8cA0UH6ZJEStN2cw&v=3oeSAJezJ8M{/youtube}

NEWSLETTER