Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 11:05

Ερώτηση Πατριανάκου για την αποδυνάμωση του προσωπικού των Αστυνομικών Υπηρεσιών Λακωνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση Πατριανάκου για την αποδυνάμωση του προσωπικού των Αστυνομικών Υπηρεσιών Λακωνίας

Η Βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να ενισχύσει το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανησυχητική αύξηση των φαινομένων παραβατικότητας. Τονίζει την ανάγκη να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις περιοχές στις οποίες παρατηρείται παραβατικότητα ΡΟΜΑ ή μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών. Ζητά επίσης την ενίσχυση αστυνόμευσης της Δημοτικής Ενότητας Βοιών καθώς και των ορεινών χωριών του Νομού. Επισημαίνει επίσης την επιπλέον αποδυνάμωση του προσωπικού των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού, λόγω της καθημερινής μετάβασης 20 αστυνομικών από τη Λακωνία στην Κόρινθο για τη φύλαξη του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών και ζητά την διευθέτηση του ζητήματος.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Η συνεχώς διογκούμενη εγκληματικότητα στο Νομό Λακωνίας επιβάλλει τη λήψη σειράς αποτρεπτικών και κατασταλτικών μέτρων, για την εφαρμογή των οποίων προϋποτίθεται η ύπαρξη επαρκούς αστυνομικής δύναμης.

Οι επιτυχείς και επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας οδηγούν σε ικανό αριθμό συλλήψεων, παρά μάλιστα τις σημαντικές ελλείψεις της σε προσωπικό, που αγγίζουν το 25%.

Συγκεκριμένα, έχουν περικοπεί 17 οργανικές θέσεις αστυνομικών οι οποίες κατανεμήθηκαν σε όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις, δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια καμία τοποθέτηση νέων αστυφυλάκων μετά την αποφοίτησή τους από τις Σχολές ούτε και δόκιμων αστυφυλάκων, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν μόλις 4 τακτικές μεταθέσεις.

Λόγω όμως των σημαντικών αυτών ελλείψεων, δεν είναι δυνατό να εντατικοποιηθεί –όπως απαιτείται- η αστυνόμευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στο Νομό και ιδίως σε περιοχές, στις οποίες παρατηρούνται εντονότερη παραβατικότητα ΡΟΜΑ, λαθρομετανάστευση, αυξημένες ανάγκες λόγω του απομακρυσμένου των περιοχών όπως στη Δημοτική Ενότητα Βοιών, καθώς και στα ορεινά χωριά, όπου οι κάτοικοι είναι λίγοι και κυρίως μεγάλης ηλικίας.

Ενώ, συνεπώς, απαιτείται άμεση ενίσχυση των αστυνομικών Υπηρεσιών, το ήδη υπάρχον -ανεπαρκές ούτως ή άλλως σε αριθμό- προσωπικό, αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο, λόγω της καθημερινής μετάβασης 20 αστυνομικών από τη Λακωνία στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού της Κορίνθου, προκειμένου να συνεισφέρουν στη φύλαξή του, που αποτελεί μάλιστα και λύση αυξημένου δημοσιονομικού κόστους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1.- Με ποιες συγκεκριμένες παρεμβάσεις προτίθεται να ενισχύσει το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανησυχητική αύξηση των φαινομένων παραβατικότητας στο Νομό ;

2.- Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την επιπλέον αποδυνάμωση του προσωπικού των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Λακωνίας, λόγω της καθημερινής απώλειας 20 αστυνομικών από το δυναμικό της ;

3.- Προτίθεται να ιδρύσει άμεσα ανεξάρτητη υπηρεσία με αυτοτελή οργανική δύναμη για τη φύλαξη του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο ;


Από το Γραφείο Τύπου της Φ. Πατριανάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER