Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 12:25

Πετράκος προς Χρυσή Αυγή: "Η εξέγερση και οι νεκροί του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να εμπνέουν τους σημερινούς μας αγώνες"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Πετράκος προς Χρυσή Αυγή: "Η εξέγερση και οι νεκροί του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να εμπνέουν τους σημερινούς μας αγώνες"

 

Απάντηση στη χθεσινή πρόκληση της Χρυσής Αυγής, η οποία μέσω φυλλαδίων που μοιράστηκαν στην Καλαμάτα αμφισβητεί τα γεγονότα του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. Ακολουθεί η απάντηση:

 

"Η γνωστή ναζιστική και χουντοφασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προκαλεί για μια ακόμη φορά τα δημοκρατικά αισθήματα του Ελληνικού λαού αμφισβητώντας τον αντιδικτατορικό αγώνα, την εξέγερση και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και μάλιστα μόλις μια μέρα πριν την 39η επέτειο της έναρξης του αγώνα .

Ο Ελληνικός λαός και η νεολαία, 39 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση συνεχίζει να εμπνέεται από τα αιτήματα του αντιδικτατορικού αγώνα τα οποία συμπυκνώθηκαν στο ιστορικό σύνθημα «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ».

Ιδιαίτερα σήμερα που ο Ελληνικός λαός υποφέρει από τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η εσωτερική και η εξωτερική τρόικα και οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην εξουθένωση, στην ανεργία, στην ανέχεια και στην φτώχια και μετατρέποντας τη χώρα μας σε σύγχρονο προτεκτοράτο και αποικία των δανειστών θέτοντας την κάτω από Διεθνή οικονομικό έλεγχο τα μηνύματα της εξέγερσης είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ. Ο Δημοκρατικός Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα όσοι είχαμε τη μεγάλη τύχη και συμμετείχαμε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου αγωνιζόμενοι για ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ δεν επιτρέπουμε στα χουντοφασιστικά αποβράσματα των υμνητών του Χίτλερ να προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σήμερα αγωνιζόμενοι για τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά θα αντιμετωπίσουμε μαζικά και αποφασιστικά την αναβίωση του ναζισμού και του χουντοφασισμού στη χώρα μας".

Θανάσης Πετράκος

Βουλευτής Μεσσηνίας

Του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Σχόλια  

0 # Ρεβέκα Σκαρπαλέζου 16-11-2012 09:01
Ο κύριος Πετράκος πώς υπηρετεί το ΨΩΜΙ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΕΛ ΕΥΘΕΡΙΑ... όταν κάνει επίθεση στα εκπαιδευτήρια Μπουγά ζητώντας σαφώς το κλείσιμό τους,στερώντας έτσι το ΨΩΜΙ από τους εργαζόμενους στα εκπαιδευτήρια(α νάμεσά τους υπάρχουν σίγουρα και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ),την ΠΑΙΔΕΙΑ από τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων( οι οποίοι δεν είναι όλοι γόνοι "καπιταλιστών " αλλά και παιδιά εργαζομένων με εκτεταμμένα ωράρια εργασίας και κάποιοι από αυτούς ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ) και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (γιατί επιτέλους πρέπει να απελευθερωθούμε από τη λογική της κοματικής "ρούγας" και να πράτουμε με ήθος,ομοψυχία και κοματική ωριμότητα ότι απόχρωση και αν έχει...). Τελικά ο κύριος Πετράκος είναι ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή απλά συριζα;Και πως ο ίδιος υπηρετεί τις αξίες και τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
τα οποία "επιφασίζεται";
Ρεβέκα Σκαρπαλέζου (και ΟΧΙ ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER