Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 12:26

Κοδέλας και Πετράκος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ερμιονίδα

Γράφτηκε από την
Κοδέλας και Πετράκος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ερμιονίδα

Στην περιοχή της Ερμιονίδας εδώ και μερικές μέρες συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος, της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας και της κοινής λογικής (δείτε και σχετικό Δελτίο Τύπου, 5/11/2012).

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δάση αποτελούν πρόκληση για όλη την κοινωνία. Η κυβέρνηση έχει αλλάξει τα νοήματα στις λέξεις. Έτσι, όταν λέει “επαναδιαπραγμάτευση” εννοεί “νέο μνημόνιο”, όταν λέει “σωτηρία της χώρας” εννοεί τη “σωτηρία των δανειστών”, όταν αναφέρεται στις περιβόητες “επενδύσεις” εννοεί κέρδη για λίγους, πληρωμένα από τον οικονομικά εξοντωμένο ελληνικό λαό και καταστροφή για τις τοπικές κοινωνίες και το φυσικό περιβάλλον.

Οι κάτοικοι, από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό το έγκλημα αντέδρασαν και επί 20 ημέρες δίνουν μάχη για να σώσουν τον τόπο τους. Ο αγώνας τους είναι υποδειγματικός και ανυποχώρητος και χάριν σε αυτόν έχουν προσωρινά διασωθεί εκατοντάδες στρέμματα δάσους.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ερμιονίδα από την αρχή, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και συμμετέχουν στον αγώνα των κατοίκων.

Παράλληλα, ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, επισκέφθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου για δεύτερη φορά την περιοχή “ΠΛΑΣΑ”, όπου οι κάτοικοι δίνουν αγώνα ενάντια στα μηχανήματα του επενδυτή. Το πρόβλημα επίσης γνωστοποιήθηκε από τον βουλευτή στον υπουργό του ΥΠΕΚΑ κ. Ε. Λιβιεράτο και ζητήθηκε η παρέμβασή του ενώ επικοινωνία υπήρξε και με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών.

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας βρέθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θανάσης Πετράκος και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου κατατέθηκε σχετική ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα, Θανάση Πετράκο και Ευγενία Ουζουνίδου.

Είναι σαφές ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης της πολιτείας, υποχρέωση η οποία πηγάζει από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 24). Όσο αυτό δε γίνεται η πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον, τη λογική και το δίκαιο.

Ο κυβέρνηση ας αναλάβει, πριν να είναι αργά, τις ευθύνες της!

Από το Γραφείο Τύπου του Δημήτρη Κοδέλα


NEWSLETTER