Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 14:50

Τσαυτάρης σε Δαβάκη: "Επιλύεται το πρόβλημα των επιδοτήσεων για τους 497 Λάκωνες παραγωγούς"

Γράφτηκε από την
Τσαυτάρης σε Δαβάκη: "Επιλύεται το πρόβλημα των επιδοτήσεων για τους 497 Λάκωνες παραγωγούς"

Το πρόβλημα της μη πληρωμής της προκαταβολής των επιδοτήσεων σε περίπου 500 Λάκωνες παραγωγούς, έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή που συζητήθηκε σήμερα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ.Δαβάκης ανέφερε στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ.Τσαυτάρη, ότι από τις καταβληθείσες προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης του 2012, σε Λάκωνες παραγωγούς, εξαιρέθηκαν 497 εξαιτίας εμπλοκής των αγροτικών τους εκτάσεων στο καθεστώς του Νόμου 4061/2012.

Ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε άμεσα να ξεκαθαριστεί το θέμα, γιατί είναι εξοργιστικό άλλοι να λαμβάνουν επιδοτήσεις και άλλοι αδίκως να εξαιρούνται. Επίσης, ο κ.Δαβάκης τόνισε ότι είναι απαράδεκτο σε τέτοιες εποχές που η οικονομική κρίση πλήττει τους πάντες να αποστερούμε τους παραγωγούς μας από δικαιούμενους πόρους εξαιτίας γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών και ζήτησε από τον κ.Υπουργό να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των επιδοτήσεων.

Απαντώντας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον κ.Δαβάκη ανέφερε ότι, στις πυρκαγιές στη Λακωνία κάηκαν αδιακρίτως και δασικές και καλλιεργούμενες εκτάσεις και το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή όταν κηρύχθηκαν αναδασωτέες οι περιοχές εκ του νόμου, δεν έγινε η σύγκριση αυτών των χαρτών με το χάρτη του ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί έτσι αυτομάτως θα διαπιστωνόταν η καλλιεργούμενη έκταση.

Ο κ.Υπουργός εξάλλου ανέφερε, ότι παρόμοια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε άλλες περιοχές της Χώρας έχουν επιλυθεί και συγκεκριμένα για τη Λακωνία, το πρόβλημα επιλύεται αυτή τη στιγμή, για καθέναν από τους παραγωγούς ξεχωριστά, με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, δηλαδή του Δασαρχείου, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΕΑΣ Λακωνίας.

Τέλος, ο κ.Υπουργός επαίνεσε τον ανθρώπους του συνεργατισμού στην Πελοπόννησο για τη πρόσφατη συμφωνία που επετεύχθη για να διευρυνθεί η ζώνη παραγωγής της Ελιάς καλαμών με ΠΟΠ «Καλαμάτα» στους όμορους Νομούς, γεγονός που θα ενισχύσει τις εξαγωγές από τους 18.000 τόνους στους 70.000 τόνους.

Επίσης, ο κ.Υπουργός ενημέρωσε τον κ.Δαβάκη πως η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Θ. Δαβάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER