Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 13:58

Απάντηση Λυκουρέντζου σε Σαμπαζιώτη για το Αγροτικό Ιατρείο Πύργου Τριφυλίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απάντηση Λυκουρέντζου σε Σαμπαζιώτη για το Αγροτικό Ιατρείο Πύργου Τριφυλίας

 

Την απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει από 28-09-12προς το Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης με θέμα "ενέργειες για τοποθέτηση ιατρού στο αγροτικό ιατρείο του Πύργου Τριφυλίας", έδωσε ο Υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

 

Ο Υπουργός αναφέρει πως το προαναφερόμενο ΠΙ είναι μονοθέσιο και είναι καλυμμένο από ιατρό υπόχρεο υπηρεσίας υπαίθρου. Έγινε μετακίνηση της ιατρού που υπηρετεί στο εν λόγω ΠΙ έπειτα από εισήγηση του Συντονιστή Διευθυντή του ΚΥ Γαργαλιάνων, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται το ΠΙ Πύργου Τριφυλίας, λόγω έκτακτων και επειγουσών αναγκών του ΚΥ Γαργαλιάνων, δεδομένου ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν κενές οι δύο (2) θέσεις ιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου, οι οποίες συμπεριλήφθησαν εκ νέου στην από 04/10/2012 προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας. Επιπλέον κατά την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο το ΚΥ Γαργαλιάνων παρουσίασε μεγάλη αύξηση του πληθυσμού που χρειαζόταν να εξυπηρετήσει.

Το προαναφερόμενο ΠΙ Πύργου εξυπηρετείται από ιατρό μια (1) φορά την εβδομάδα αλλά με την πλήρωση των δύο (2) επαναπροκυρηγμένων θέσεων του ΚΥ Γαργαλιάνων το ΠΙ Πύργου θα είναι πλήρως καλυμμένο.

Μετά την παραπάνω απάντηση ο κ. Σαμπαζιώτης πιστεύει πως σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα και θα τεθεί τέλος στην ανασφάλεια αλλά και στην ταλαιπωρία που βιώνουν οι εκατοντάδες κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πύργου του Δήμου Τριφυλίας, λόγω της έλλειψης Αγροτικού Ιατρού.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δ. Σαμπαζιώτη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER