Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 16:18

Παρέμβαση των βουλευτών ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Πανεπιστήμιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το θέμα της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έθεσαν στην Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με την υπ΄αρ. 6528/23.11.2010 Ερώτηση στη Βουλή, οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ, Φαρμάκη Αικατερίνη, βουλευτής Κορινθίας ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης, βουλευτής Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ, Γρηγοράκος Λεωνίδας, βουλευτής Λακωνίας ΠΑΣΟΚ και Μανωλάκης Άγγελος, βουλευτής Κορινθίας ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα απέστειλαν επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ώστε άμεσα να συναντηθούν και να ενημερωθούν για το θέμα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία μιας συνάντησης με την αρμόδια Υπουργό.
Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ιδέες και προτάσεις για συγχωνεύσεις και «καταργήσεις» Τμημάτων και Πανεπιστημίων ανά την Επικράτεια με μία ιδιαίτερη στοχοποίηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους νομούς της Πελοποννήσου, όπου λειτουργούν Τμήματα του Πανεπιστημίου.
Τα δημοσιεύματα αυτά επηρεάζουν την ίδια τη λειτουργία του Πανεπιστημίου καθώς εκφράζονται ως απόρροια της γενικότερης ανησυχίας για τον εξορθολογισμό του χάρτη των ΑΕΙ ενόψει της οικονομικής κρίσης.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι από τα περιφερειακά Πανεπιστήμια που σημείωσαν ιδιαίτερη ανάπτυξη και διαθέτουν ιδρυμένες και θεσμοθετημένες Σχολές, σε πλήρη εξέλιξη γεγονός που του δίνει σήμερα τη δυναμική ώστε να συμμετάσχει με αυξημένες δυνατότητες στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τα ΑΕΙ.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι μία σημαντική επένδυση στη γνώση και συνδέεται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα, η επένδυση στη γνώση και στην καινοτομία και η στήριξη της λειτουργίας των δημόσιων Πανεπιστημίων αποτελεί βασική προϋπόθεση εξόδου από την ύφεση.
Όλοι επιθυμούμε την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών των ΑΕΙ αλλά λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου που με αγώνες και προσπάθεια ετών δημιουργήθηκαν και συμβάλλουν στη σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κ. υπουργός:
Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER