Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 16:19

Απάντηση Νικητιάδη σε Δαβάκη για το Ξενία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από το Γραφείο του Βουλευτή Θανάση Δαβάκη έγινε γνωστό ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης απάντησε στην ερώτηση του, σχετικά με το χρονίζον ζήτημα της αξιοποίησης του «ΞΕΝΙΑ» της Σπάρτης. 
Στην απάντηση του ο κ. Νικητιάδης αναφέρει αόριστα, ότι έχει συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να «διευθετηθεί» το θέμα, κάνοντας αναφορά και στη γνωστή σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στον ΕΟΤ και το Δήμο Σπάρτης. Με τη σύμβαση αυτή το ΥΠΠΟΤ παραχωρεί στο Δήμο Σπάρτης το «ΞΕΝΙΑ» για να στεγασθεί εκεί το Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου καθώς και Γραφείο Τουρισμού.
Ωστόσο ο κ. Υφυπουργός δεν αναφέρει τίποτα το συγκεκριμένο για το πότε πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου καθώς και από πού θα πιστωθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για τις εργασίες αυτές.
Επειδή με τέτοιου είδους απαντήσεις, όλων των πολιτικών ηγεσιών τα τελευταία χρόνια, το «Ξενία» της Σπάρτης συνεχίζει να αποτελεί μια ντροπή στο κέντρο της πόλης ο κ. Δαβάκης επανέρχεται εκ νέου με νέα Ερώτηση του στη Βουλή και καλεί τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού να ενημερώσει τη Βουλή αλλά και τους πολίτες της Σπάρτης : α) Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του ΞΕΝΙΑ Σπάρτης καθώς και β) Ποιο θα είναι το συνολικό ύψος των χρημάτων που θα απαιτηθούν για τις εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου και πως θα εξασφαλισθούν αυτά;

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER