Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 02:09

Συνέντευξη Κεφαλογιάννη: Αυτή η κυβέρνηση είναι τετραετίας

Γράφτηκε από τον
Συνέντευξη Κεφαλογιάννη: Αυτή η κυβέρνηση είναι τετραετίας

 

''Πιστεύω στις σταθερές κυβερνήσεις, αυτή η κυβέρνηση είναι 4ετίας'' δήλωσε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξη που έδωσε στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Η πιο πάνω δήλωση ήλθε ως απάντηση σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον Μ. Κεφαλογιάννη να ξεκαθαρίζει πάντως ότι ενδεχόμενος ανασχηματισμός είναι θέμα για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη λήψης της σχετικής απόφασης έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ερωτώμενος για το θέμα της ανόδου της Χρυσής Αυγής, απάντησε ότι πάντα σε περιόδους κρίσης ευνοοούνται τα άκρα κάθε πλευράς, δημιουργούνται μορφώματα που δεν συντείνουν στη συνοχή της κοινωνίας, σημείωσε.

«Είναι μια ασθένεια που θα κάνει τον κύκλο της» πρόσθεσε ο Μ. Κεφαλογιάννης, λέγοντας παράλληλα ότι στην Ελλάδα έχει παγιωθεί πλέον η δημοκρατία, χάρις στον οραματισμό του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος -όπως είπε το στέλεχος του κόμματος- συνέδεσε την πορεία της χώρας μας με την ενωμένη Ευρώπη.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον έναν από τους δύο πόλους των άκρων, προσθέτοντας ότι το εν λόγω κόμμα αποτελεί το «βραδυπορούν τμήμα της πολιτικής ζωής» και ότι «εκφράζει νοοτροπίες της δεκαετίας του 80», για να σημειώσει παράλληλα:

«Δεν ισχυρίζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δημοκρατικό κόμμα, αλλά σε ορισμένες συνιστώσες του επικρατούν ακραίες τάσεις -κι αυτές θα πρέπει να απομονωθούν».

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ δήλωσε ότι κατανοεί τις μεγάλες δυσκολίες που περνούν οι Ελληνες, τόνισε όμως ότι μέσα από τις θυσίες αυτές η χώρα μας έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία της στο εξωτερικό, κι αυτό -πρόσθεσε- συνέτεινε να περικοπούν 80 δισ. ευρώ από το χρέος της.

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο, είπε ότι πραγματικά είναι ανησυχητικά τα ποσοστά της ανεργίας στη χώρα μας, έκανε δε εκτίμηση ότι αν αυτά ξεπεράσουν το 33% θα υπάρξουν καταστάσεις ανάλογες με αυτές που λίγο πριν τα μέσα του περασμένου αιώνα είχαν δώσει την εξουσία στον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, με όλα τα τραγικά επακόλουθα για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Προειδοποίησε ότι απέναντι από την δύσκολη πορεία για την ανόρθωση και ανάπτυξη υπάρχουν μόνο «τα θολά νερά της δραχμής και της χρεοκοπίας», εξέφρασε ανακούφιση όμως για την ωριμότητα -όπως είπε- του ελληνικού λαού, ο οποίος για μία ακόμα φορά σε περίοδο κρίσης επέλεξε την Ευρώπη και την φιλελεύθερη παράταξη για να οδηγήσει στον δρόμο της διεξόδου

Μάλιστα αντιπαρέβαλε ότι ανάλογες κρίσιμες περιστάσεις είχαν προκύψει στις εκλογές του 1910, του 1928, του 1946 και του 1974 -στις κρίσιμες περιστάσεις, ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται τις τύχες του και την τύχη της χώρας στην φιλελεύθερη παράταξη, είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Κεφαλογιάννης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ δήλωσε επίσης ότι το κόμμα του επιδιώκει μια συνολική αλλαγή του μοντέλου διοίκησης στην Ελλάδα, κυρίως όμως στοχεύει σε μια «θεσμική κοινοβουλευτική επανάσταση, με την αλλαγή του πυρήνα του πολιτεύματος».

Οπως εξήγησε ο Μ. Κεφαλογιάννης, οι ριζικές, ουσιαστικές αλλαγές, είναι απαραίτητες μετά από κάθε μεγάλη κρίση.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, χθες το μεσημέρι, ήταν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι πολιτευτές Ελένη Αλειφέρη και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Κώστας Ζωντανός, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τσιμάρας, ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Λάμπρος Ζωγράφος και ο τομεάρχης Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Παπαγεωργίου, όπως και τοπικά στελέχη του κόμματος.


NEWSLETTER